Overvant kreftsykdom – nå utvider Ingunn salongen

NYE LOKALER: Elin Vølstad, Ingunn Dørheim, Siri Lode, Janne Sveinsvoll og Ingunn Vier gleder seg til å ta i bruk den nye delen av frisørsalongen. Melisa Skogedal er også ansatt, men hadde fri da dette bildet ble tatt. Salongen har adresse i Gjesdalgata, men inngangen skjer fra St.Olavs gate . Foto: Frode Olsen

Denne uken feirer Ingunn Dørheims frisørsalong 35-års jubileum med utvidelse av lokalene. Frisørjobben fungerte som viktig motivasjon da sykdommen herjet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 10:52

Yrkeskarrieren til innehaver Ingunn Dørheim strekker seg langt tilbake i tid. Hun startet for seg selv umiddelbart da læretiden var ferdig. Studiene tok hun ved Gand videregående. De første 15 årene drev Ingunn Dørheim frisørsalong hjemmefra, mens kundebehandlingen de siste 20 årene, har foregått i Gjesdalgata.

– Salongen feirer 35 år, og i den forbindelse utvider vi lokalene.Vi har skaffet oss bruksrettighetene til rundt 80 kvadratmeter av det som tidligere var butikken til Ivar Skei, sier Ingunn Dørheim.

Ble alvorlig syk

Veien fram til den offisielle nyåpningen har til tider vært utfordrende og beintøff. For sju år siden fikk Ingunn Dørheim den leie beskjeden mange kvinner frykter.

– Legene konstaterte brystkreft, og jeg måtte gjennom cellekurer, strålebehandling og alt som følger med. Jeg må fullrose mine kolleger. De steppet virkelig inn og gjorde det mulig å drive videre. Det hadde vært umulig uten, for jeg var ute fullstendig ute av drift i tre sammenhengende år, forteller hun.

Ingunn Dørheim elsker jobben sin og er i likhet med flere ansatte ved salongen, kroneksempler på at det er mulig å stå i yrket over lang tid.

– Det er blitt en slags frase at folk sier man ikke kan bli gammel i frisøryrket. Hvis det var noen som kunne gitt opp så er det meg, men gleden over jobben og frisørsalongen har for mitt vedkommende fungert som en motivasjonsfaktor. Tre av oss er over 50 år, og vi gleder oss over hver dag, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY FASADE: I forbindelse med jubileet og nyåpning har fasaden også blitt pusset opp. Ingunn Dørheim har vært frisør i 35 år. Foto: Frode Olsen

Hun har med andre ord gått fra et svært alvorlig sykdomstilfelle til å kunne feire utvidelse av sin egen salong. Dørheim gleder seg langt inn i hjerteroten over å kunne bidra. Onsdag kveld var over 60 gjester, sprudlevann og gode tilbud hovedingrediensene. Mange har et sterkt forhold til frisørsalongen.

– Vi opplever vekst, og det hadde kanskje ikke så mange sett for seg var mulig. Oktober måned viser en vekst på 35 prosent sammenlignet med fjoråret. Når har vi pusset opp for rundt 200.000 kroner. Vi leier de nye lokalene som innvies, sier hun.

Stort spekter

Det at tre av frisørene har rundet 50 ser Ingunn Dørheim på som en stor fordel for salongen. Kvinnene har få problemer med å følge dagens trender.

– Ansatte og jeg går på kurs hele tiden. Teknikkene og utstyret er i stadig utvikling. Det gjelder å følge godt med på hva som skjer i markedet. Den lange fartstiden enkelte av oss har kommer veldig godt med. Da vi utdannet oss, måtte vi lære absolutt alt fra å føne en frisyre som holder, til for eksempel permanent. Grunnpilarene og prinsippene vi har i bunn kommer godt med i hverdagen. Vi har også yngre ansatte, og vi mener salongen kan bidra til alle typer kunder, sier Dørheim.

Hun gleder seg over åpningen og ser fram mot fortsettelsen.

– Etter så tøff behandling som jeg og likesinnede må gjennomgå, blir man nok aldri helt frisk. Jeg er kvitt sykdommen, men foreløpig holder det med fire timer daglig for min del. Når det gjelder omtale av kreft og utfall, er jeg litt motstander av at man sier at noen vant kampen. For i realiteten er det vel et lykkelodd å overvinne sitt eget tilfelle. Det er aldri slik at noen taper en slik kamp. Alle gjør så godt de bare kan, og i så måte har jeg vært heldig, sier Ingunn Dørheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...