På jakt etter kostymer til Billy Elliot

Retro: Gry Østrått Sædberg (til venstre) og Ellen Stokkeland Ravndal på Sandnes kulturhus i to jakker som skal brukes i musikalen. Foto: Aslak Ravndal

Klær fra 1970- og 80-tallet, gjerne godt brukte, tas imot med åpne armer på kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

MUSIKAL: Premieren på musikalen om Billy Elliot nærmer seg med stormskritt, og i den anledning er Sandnes kulturhus på jakt etter kostymer som kan brukes.

– Billy Elliot er en musikal fra et arbeiderklassemiljø på 80-tallet, så kostymedesigneren vår vil helst at vi bruker autentiske klær fra den tiden framfor at vi syr helt nye. For et par uker siden foreslo jeg at vi kunne utlyse slike klær her i Sandnes, og det syntes hun var en strålende idé. Jeg tenkte dette var en god mulighet til å få folk i byen til å bidra på sin måte, sier markedssjef i Sandnes kunst- og kulturhus, Gry Østrått Sædberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HERRE: Eksempel på herreklær som ønskes.

Folk har allerede vært nede og levert fra seg noen jakker og blazere, men fortsatt trengs det mye klær som kan brukes i musikalen.

– Vi trenger klær til ti gutter, 19 menn og 27 jenter. For guttene er det hverdagslige klær fra den tidsperioden med litt kjedelige farger, mens for jentene er det hverdagslige klær som er litt fargerike, sier Sædberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JENTE: Eksempel på kvinneklær som ønskes.

Hun håper nå at folk tar en titt i gamle skap og skuffer.

– Du finner ikke slike klær i butikker i lengre, men vi vet at de finnes der ute et sted. Så hvis du har noe liggende så er det bare å komme ned på kulturhuset og levere. Vi tar gledelig imot alt, så er det opp til kostymedesigneren å plukke ut det hun mener egner seg til musikalen, sier Sædberg.

Gammelt gull

Sædberg har selv vært hjemme hos foreldrene sine for å lete etter klær som kunne passe seg. Hun fant en jakke som nå skal være med i musikalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DAME: Eksempel på dameklær som ønskes.

– Jeg fant en jakke som jeg selv brukte da jeg var ungdom. Kostymedesigneren sa at den var midt i blinken, og nå blir den en del av kostymene som tas i bruk, sier hun.

Bidrag: Disse klærne har kommet inn til nå, men de håper på flere bidrag. Foto: Aslak Ravndal

Mye øving framover

Forberedelsene og øvingen til musikalen er godt i gang før det hele braker løs i januar.

– I helgen hadde vi første workshop med regissør og musikalsk leder. Begge to ble veldig imponert av skuespillerne, sier Sædberg.
Sædberg kan også fortelle om et godt billettsalg til nå.

– Billettsalget går veldig bra, og vi regner med at vi selger ut alt slik vi har gjort ved våre tidligere musikaler, sier hun.

Flytter til Sandnes

De fire guttene som skal spille Billy og Michael, alle fra Østlandet, flytter til Sandnes den 21. november. Her skal de bo og gå på skole fram til alle forestillingene er ferdige.

– Det er noen ambisiøse unggutter som kommer i november. Noen av dem risikerer å miste skoleplassen sin på Østlandet på grunn av dette, så det sier litt om hvor mye de satser, sier Sædberg.

Til nå er det satt opp 14 forestillinger på nyåret. Den første går av stabelen onsdag 24. januar.

HERRE: Eksempel på herreklær som ønskes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...