Pål Morten Borgli sier ja til fire nye år

Blir ordførerkandidat for Frp i 2019

ORDFØRERKANDIDAT: Pål Morten Borgli ledet det siste bystyremøtet i Sandnes da Stanley Wirak var på ferie. Med godt valg i 2019 er det ikke utenkelig at oppgavene i ordførerstolen kan bli permanent. Nå satser Pål Morten Borgli på å bli ordfører for den nye storkommunen som trer i kraft i 2020. Foto: Frode Olsen

Etter flere runder med familien har Pål Morten Borgli (Frp) bestemt seg for å stille til gjenvalg ved kommunevalget 2019.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2018 kl 16:12

Varaordføreren har lenge vært i den berømte tenkeboksen for å vurdere sin egen politiske fremtid. Sivile jobbtilbud og jobben som toppolitiker har vært gjenstand for indre samtaler og et som et diskusjonstema med sin nærmeste familiemedlemmer.

Onsdag bestemte han seg for å si ja til å være Fremskrittspartiets toppkandidat for fire nye år. Avgjørelsen ble formidlet til nominasjonskomiteen fredag. Det er klart at Pål Morten Borgli blir ordførerkandidat ved kommunevalget 2019.

– Vi har gått mange og lange runder på hjemmebane. Onsdag falt vi ned på at jeg stiller meg til videre disposisjon for partiet. Sandnes er spennende på alle måter, og byen har hatt en rivende og flott utvikling de siste årene. Det er blitt gjennomført mye godt, og mer er i vente.

Det at Sandnes kommune er under utvikling er noe som har vært avgjørende for Pål Morten Borgli sitt valg.

– Sandnes er én av Norges best drevne byer, og er rigget for fremtiden. Det er meget spennende å skulle være med på å videreutvikle både infrastruktur og tjenestetilbud. Jeg gleder meg hver eneste arbeidsdag for kommunen, sier Pål Morten Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STARTEN Her er Pål Morten Borgli fotografert som påtroppende varaordfører etter samtaler med Arbeiderpartiet og Stanley Wirak. Foto: Andreas Kydland

Leder for nominasjonskomiteen, Solveig Borgersen, er naturlig nok veldig fornøyd med at Borgli ønsker å fortsette.

– Pål Morten er en dyktig og ikke minst viktig representant for Fremskrittspartiet. Han har hatt sivile jobbtilbud og lever et aktivt liv også privat, så det er ikke å legge skjul på at vi har vært spente på hans svar ved denne anledning, sier Borgersen.

Borgersen gir også Pål Morten Borgli æren for det hun kaller for et unikt samarbeid Fremskrittspartiet har utviklet sammen med spesielt Arbeiderpartiet i Sandnes.

– Det gjelder for så vidt også Stanley Wirak. De to sammen har funnet en arbeidsform som har vært til fordel for byen. De personlige egenskapene spiller en stor rolle i slike sammenheng. Pål Morten er etter hvert en erfaren politiker, som vil det beste for Sandnens, sier hun.

Flere er positive

Rent offisielt er det for tidlig å utrope Pål Morten Borgli som partiets ordførerkandidat. Borgersen forteller at de offisielle invitasjonene til å stå på de politiske listene fremdeles ikke er utsendt.

– I arbeidet skal vi jo gjennom en formell prosess, men det vil jo undre meg voldsomt om ikke Pål Morten Borgli blir vår ordførerkandidat. Nominasjonskomiteen er godt i gang, og vi har også hatt samtaler med noen av de andre sentrale politikerne i partiet. Flere av dem som i dag sitter som ledere i byens utvalg indikerer at de blir med videre, sier Borgersen.

Leder av nominasjonskomiteen ønsker ikke å offentliggjøre spesifikke navn, men Fremskrittspartiet har flere leder i ulike utvalg. Mangor Malmin i teknisk utvalg og Inger-Lise Erga i Utvalget for byutvikling, utgjør to eksempler på akkurat det.

TEKNISK: Mangor Malmin (Frp) har lang erfaring i Utvalget for tekniske saker. Her fra ukens utvalgsmøte. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...