Parkeringskaos på Ganddal – og verre kan det bli

OVERFYLT: Mange bilister ønsker å parkere bilen ved Ganddal stasjon for å ta toget videre. I mangel på parkeringsplasser er det mange som snur og kjører videre med bilen hele veien fram til destinasjonsstedet. Foto: Frode Olsen

Allerede før bomstasjonen kommer er det store utfordringer knyttet til parkering for bilister som ønsker å pendle videre med tog fra Ganddal stasjon.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 23:29

Bypakke Nord-Jæren er i ferd med å realiseres. Intensjonen er nullvekst i biltrafikken, samt å redusere utslipp. Skyhøy bompris i rushtiden er et av tiltakene som gjøres med hensikt om å flytte flere bilister over til kollektiv transport eller sykkel.

Gruppeleder for SV, Heidi Bjerga, har i flere politiske sammenheng forfektet at kommunen må gjøre samtidige tiltak slik at det vil være lettere for reisende å velge kollektiv løsning.

Ganddal stasjon utgjør et eksempel som allerede før bomringen har altfor få parkeringsplasser sammenlignet med behovet.

Mange som har et ønske om å sette bilen fra seg ved togstasjonen, blir av mangel på parkeringsplasser «tvunget» til å kjøre bilen videre.

– En tilfeldig morgen jeg benyttet toget, så jeg ti biler som hadde parkert utenfor oppmerket område. Det sto biler overalt, og jeg tør nesten ikke tenke på hvordan problemstillingen utarter seg når bommene kommer. Det er og et viktig moment nå parkeres det foran innkjørsel til jernbaneperrongen. Skulle det være behov for sykebil eller brannbil inn på området, eller andre som skal ordne opp på området ved stans eller annet teknisk, vil de ikke komme fram fordi privatbiler står parkert foran bommene, sier Bjerga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STENGER: Bilistene som ikke finner parkeringsplass stiller seg ofte der hvor det åpne hull. Denne parkeringen medfører at utrykningskjøretøy eller tekniske kjøretøy ikke kan komme opp på perrongen ved brann, uhell eller andre tekniske utfordringer. Foto: Privat

SV-lederen mener det bør iverksettes strakstiltak for å være forberedt på den nye situasjonen som vil oppstå når bomstasjonen trer i kraft 1. oktober. Bjerga er bekymret for hvordan situasjonen blir ved knutepunktene.

– Som vi ser er det et stort press på parkeringsplassene allerede nå. Så kan vi bare tenke oss hvor stort behovet blir når bommen kommer i Hovebakken og Åsedalen. Ganddal vil bli et sentralt knutepunkt for kollektivreiser nå og i framtiden, men det mangler tilrettelegging, sier Bjerga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MÅ TILRETTELEGGES: Heidi Bjerga i SV mener fylket og kommunen må se på strakstiltak som sørger for bedre tilrettelegging for dem som ønsker å parkere bilene før de når bomringen i Sandnes. Foto: Frode Olsen

Politikeren er så bekymret at hun har iverksatt det hun kan gjøre for å belyse at tilrettelegging er noe som trengs dersom hensikten med Bypakke Nord-Jæren skal oppnås.

– Jeg har sendt brev til samferdselsutvalget i fylket med spørsmål om hva de vil gjøre for å tilrettelegge bedre på knutepunktene som for eksempel Ganddal. Før oktober kommer må det være bedre parkeringsmuligheter her. Som det er nå parkerer folk foran sykkelgarasjer og delvis på gang- og sykkelstier.

Heidi Bjerga tar også grep inn mot sin egen kommune. Hun har bedt sin kollega om å ta opp saken i neste møte med Utvalget for tekniske saker.

– Jan Refsnes vil løfte fram temaet når de samles igjen den 11. april, sier Bjerga.

NULLVEKST: Målsetningen med Bypakke Nord-Jæren er nullvekst i biltrafikken. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...