Nytt treningsstudio: Pedagog i treningstøy starter for seg selv

SATSER FRISKT: Marianne Linjord har stor tro på at hun skal få hjulene til å gå rundt for det nye treningsstudioet. Foto: Trond Eirik Olsen

Den sosiale og helsemessige gevinsten av trening med venninner ga Marianne Linjord ideen om å starte opp sitt eget treningsstudio. Nå vil hun gjerne tilby gratis trening til unge.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2017 kl 21:08

TRENING: – Når jeg får muligheten til å starte opp her vil jeg gjerne også gi noe tilbake til sandnes. da har jeg tenkt litt på muligheten for gratis treningstimer til unge i aldersgruppen 13-15 år. dette er en gruppe som ofte mangler fritidstilbud og således har lettere for å falle utenfor. dette er planer jeg gjerne vil presentere for kommunen, sier Marianne Linjord (34) og fortsetter:

– Akkurat nå er det imidlertid oppstarten av treningsstudioet og organiseringen av ulike treningsgrupper som opptar meg mest. Så langt har mottakelsen vært veldig god. På åpningsdagen hadde vi masse folk innom, vi har allerede fått 50 medlemmer, men jeg er selvsagt spent på fortsettelsen.

Motivasjon og trivsel

Det var sist lørdag at den tidligere pedagogen og barnehagebestyreren kunne åpne dørene til treningsstudioet Reshape i Gravarsveien. Treningsstudioet skiller seg lite ut fra andre liknende arenaer om man ser seg rundt i lokalene, men det er likevel forskjeller.

Saken fortsetter under bildet

STØTTE: Marianne Linjord har hentet inspirasjon fra privat trening med venninner. Disse hjelper også til med driften av det nye treningsstudioet. Bak fra venstre: Kari Gimre, Jette Aase og Wenche Helle. Foto: Trond Eirik Olsen

– Vi har satt et tak på 600 medlemmer og vektlegger et konsept der gruppetrening med det sosiale står sterkt i fokus. Variert trening og nærhet til kundene står høyt. Vi vil at folk skal trives og ha det gøy samtidig som de skal få en god helsegevinst, sier Linjord, som så langt driver senteret alene.

– Rett nok får jeg god hjelp av tidligere treningsvenninner. De kommer til å jobbe litt for meg, det skulle for så vidt bare mangle ettersom det også er deres fortjeneste at jeg startet opp, sier hun og smiler lurt, før hun fortsetter:

– Den gleden og variasjonen som den private fellestreningen vår har gitt meg har vært enormt inspirerende. Det er dette jeg nå har lyst til å overføre til andre. Hos oss skal man bli motivert til å trene. Vi har kaffe og frukt stående så det blir tid til en god drøs før og etter treningen også.

– Da får du kanskje også brukt din pedagogiske bakgrunn godt?

– Ja, jeg håper det. Jeg tok mastergrad i veiledning da jeg studerte spesialpedagogikk. Når det er sagt trivdes jeg godt med å jobbe i barnehage, men jeg hadde lyst til å gjøre noe annet også. Da stod det mellom to alternativer, enten å utdanne meg videre eller å starte opp med noe eget. Jeg valgte det siste. Det er en ekstra motivasjon i det å skape sitt eget, sier hun.

Stort marked

At det allerede er flere treningsstudioer i byen skremmer ikke Linjord fra å satse. Hun mener det er marked for mange.

– Jeg har ingen planer om å utkonkurrere de store treningsstudioene. Vi har ulike konsept og folk får selv finne ut hvor de ønsker å trene. Vår fordel er at vi er små og således kan se den enkelte bedre. Noe trenger mer oppfølging og kontakt med andre, samt variasjon for å kunne opprettholde motivasjonen. Da kan det være greit å trene under litt mindre forhold, sier hun.

– Det er likevel tøft å satse i en tid der flere treningsstudioer sliter?

– Ja, men jeg satser ikke uten å tro på dette. Folk rundt meg har også vært veldig positive og hatt tro på at dette er noe som har framtiden for seg. Det gir meg også økt sikkerhet på at jeg har gjort et riktig valg.

– Det er mest kvinner her?

– Ja, konseptet vårt tiltrekker nok kvinner mer enn menn, men vi vil ha inn menn også. Jeg håper at de kommer etter hvert, det er ikke målet å bli et rent kvinnestudio. Damene må gjerne dra med seg mennene, sier hun og ler.

Bratt læringskurve

Å starte opp egen virksomhet er ikke bare lett. Linjord innrømmer at det har vært travle dager og at lærekurven så langt har vært bratt.

– Heldigvis har jeg fått god hjelp, det er veldig mye jeg ikke er så vant med. Jeg har eksempelvis aldri tatt i en bankterminal og det er masse nye datasystemer som jeg ikke har hatt helt styring på, men med gode hjelpere har ting etter hvert falt på plass. Jeg føler i alle fall at jeg har rimelig bra kontroll, sier hun og smiler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...