Leserbrev: Pensjonsbløffen fra Ap

– LURER PENSJONISTENE: Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) mener Arbeiderpartiets pensjonsmodell lurer pensjonistene.

– et kan virke som om Arbeiderpartiet har overlatt Facebook-kontoen sin til Helga Pedersen, for makan til sverting av regjeringen og Frp skal man lete lenge etter, skriver stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) i dette leserbrevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Frp er eneste parti som er imot både underregulering av pensjon, og avkortning av pensjon for gifte og samboende pensjonister. I regjering har vi likevel fått gjennomslag for redusert avkortning fra 15 prosent til 10 prosent, et grep som kommer 650.000 pensjonister til gode i form av 8000 kroner mer i året i økt pensjon per par. I regjering har vi totalt styrket pensjonisters økonomi med om lag syv milliarder kroner, penger som de ikke ville fått uten Frp i regjering. I tillegg til avkortningen betaler en gjennomsnittlig pensjonist nå 3000 kroner mindre i skatt enn i 2013, og vi har i samarbeid med KrF og V i to omganger økt pensjonen for enslige minstepensjonister med totalt 8000 kroner.

Dette er fakta, men Arbeiderpartiet har den siste uken produsert en rekke videoer hvor de skylder svekket kjøpekraft for pensjonister på Frp. Det kan virke som om Arbeiderpartiet har overlatt Facebook-kontoen sin til Helga Pedersen, for makan til sverting av regjeringen og Frp skal man lete lenge etter.

Mange pensjonister har opplevd svekket kjøpekraft i de siste årene, og dette skyldes den urettferdige underreguleringen av pensjon. For de som har lest Jens Stoltenberg sin bok så er det ingen tvil om at pensjonsreformen, og underregulering av pensjonistene, er en av hans store seire som statsminister. Han fikk stortingsflertallet, og LO, med seg på at det var fornuftig å regulere pensjonen i takt med den generelle lønnsveksten, minus 0,75 prosent. Med svak lønnsvekst de siste årene, har konsekvensen vært at dette har gått kraftig ut over pensjonistenes kjøpekraft. I regjering har vi dessverre ikke fått gjennomslag for å gjøre noe med underregulering, men det skyldes at pensjonsreformen ble vedtatt ganske nylig, i 2011, av alle andre partier enn Frp, og at viljen til å gjøre om på reformen ikke er til stede hos de andre partiene.

Jonas Gahr Støre skrøt av pensjonsreformen senest i sin landsmøtetale i år, og finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsen trakk i Stortinget 5. april frem at pensjonsreformen kanskje er den viktigste reformen i nyere tid for norske statsfinanser. Oversatt fra politikerspråk betyr det mest besparelser, og besparelsene har her gått ut over pensjonistene. I samme debatt poengterte Jonas Gahr Støre helt riktig at Frp var i mot pensjonsreformen, og at vi dermed var i mot at det var pensjonistene som skulle bære besparelsen på sine skuldre.

Frp stemte imot pensjonsreformen i 2011. Vi er nemlig imot underregulering av pensjon, fordi vi mener det er ingen logikk i at de som gjennom et langt liv har bidratt til Norges velstand ikke også skal kunne ta del i den samme velstandsutviklingen som den øvrige befolkningen bare fordi de nå er pensjonister.

Arbeiderpartiet ser nå at Jens Stoltenberg sin modell slo ut feil, men når de nå presenterer en ny modell legger de likevel fortsatt opp til underregulering. Dette er ikke annet enn et forsøk på å lure pensjonistene, og fortsatt legge besparelsen på pensjonistenes skuldre. Jeg tror pensjonsbløffen fra Ap blir avslørt av velgerne i september. Realiteten er at dess større Frp, det eneste partiet som vil fjerne både underregulering og avkortning, blir ved valget, dess mer gjennomslag vil vi få i vår kamp for å styrke pensjonisters økonomi.

Brevskriver Roy Steffensen er stortingsrepresentant for Frp.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...