Planlagt «festning» i Hommersåkvågen skaper uro

SKEPTISKE: Bydelsutvalgsleder Kjell Arne Thomassen (Frp) og beboerne Jan Aage Dambo og Tore Mohaugen mener det planlagte boligprosjektet vil ruve for mye i Vågen på Hommersåk. Foto: Andreas Kydland

Bydelsutvalget og naboene er ikke blide over en planlagt utbygging på vestre Hesthammaren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

UTBYGGING: – Dersom disse planene blir realisert, vil det ødelegge hele inntrykket av Vågen på Hommersåk. Det vil bli som en festning, sier bydelsutvalgsleder Kjell Arne Thomassen (Frp) i Riska bydelsutvalg.

Planene han sikter til dreier seg om et boligutbyggingsprosjekt på vestre Hesthammeren, like ved Vågen på Hommersåk.

Her har Vianova Stavanger på vegne av Fjogstad-Hus fremmet forslag om å bygge flere boenheter fordelt på eneboliger, tomannsboliger og leiligheter. Planene er for tiden ute på høring før andregangsbehandling.

Vågens framtid

Bydelsutvalgslederen trekker fram at terrenget, ifølge planene, skal heves over den eksisterende bebyggelsen, noe som vil gi en svært høy byggehøyde.

– Prosjektet vil bli som en svær mur innerst i Vågen. Vi er også spørrende til grunnforholdene i fjellskråningen, sier Thomassen.

Da bydelsutvalget, som er én av høringsinstansene, i forrige uke behandlet høringssaken, gikk det enstemmig for å gå imot planene slik de foreligger per dags dato.

– Det handler om hvordan Vågen skal se ut i bygda i framtiden. Dersom disse planene realiseres, vil de ruve i området, mener bydelsutvalgslederen.

Bekymrede naboer

Under forrige ukes bydelsutvalgsmøte stilte også representanter fra Velforeningen Hesthammer 2, som består av naboer fra boligfeltet like ved.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTSIKT: Slik er utsikten mot havneområdet i dag. Foto: Andreas Kydland

Formann Tore Mohaugen deler bydelsutvalgets bekymringer over planene.

– Området har tidligere vært forsøkt utbygget av samme eiere og samme utbygger. Først var fire eneboliger planlagt, deretter elleve og nå 29. De skulle i utgangspunktet følge dagens terreng med maks mønehøyde på 3,6 meter. I de nåværende planene foreslås det å heve terrenget til over taket på dagens blokker og derfra begynne å bygge med 7,5 meter som maks mønehøyde, pluss to meter ekstra i trappe- og heisområder, sier Mohaugen.

– Tar en høyde for at det er vanlig å søke dispensasjon ved søknad om byggetillatelse, hvor en kan innvilge en ekstra meter, vil høyden på boligmassen inkludert terrengheving bli 21 meter. Totalt snakker vi altså om 40 meter over havet, legger Mohaugen til.

Ønsker ny behandling

Det vil i så fall stjele utsikt og sol for mange beboere i det nye byggefeltet som vil bli liggende bak nybyggene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE BOLIGER: Denne illustrasjonen har engasjert både velforening og bydelsutvalget på Hommersåk. Foto: Illustrasjon fra sakspapirene

– Vi har lenge visst at det skal bygges ut i dette området, og vi er ikke mot boligbyggingen. Men vi har tidligere blitt forespeilet at utbyggingen ikke vil bli så dominerende som disse planene viser, sier nabo Jan Aage Dambo.

– Vi er i tillegg skeptiske til at det skal bygges så nært fjellkanten. Tidligere byggeprosjekter har ikke fått bygge så langt ut på grunn av usikkerhet knyttet til grunnforholdene, sier Mohaugen, som mener det foreligger for lite dokumentasjon til at velforeningen kan foreta en reell vurdering.

I et skriv som ble sendt til bydelsutvalget i forkant av forrige ukes bydelsutvalgsmøte, mener velforeningen at planene bør forkastes og sendes i retur for bearbeiding og tydeligere dokumentasjon før den igjen sendes ut til førstegangshøring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...