Lura: Planlegger 30 nye boenheter i Alveveien

FORTETTING: I en del av fortetningsplanene ønsker Sandnes kommune å legge rette til utbygging av 30 nye boenheter på Lura. Foto: Frode Olsen

Utvalget for byutvikling diskuterte utbyggingen av eksisterende boligområde i Alveveien på Lura i sin førstegangsbehandling onsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2018 kl 21:41

Det var arkitektkontoret Stav AS som på vegne av Breidablikk investering og Boligpartner AS fremmet detaljregulering for nye boenheter på Lura.
Det legges til rette for utbygging av 30 nye boenheter fordelt på ti rekkehus, to tomanssboliger og fire firemannsboliger.

Planområdet utgjør cirka 5,3 dekar. Parkering er løst gjennom felles parkeringsanlegg under bakken, og nedkjøringsrampe er plassert nær adkomstvei for å få minst mulig trafikk inn i fellesområdene. Bygningene er orientert rundt felles gatetun og uteoppholdsareal. I tillegg er planen å plassere et felles uteoppholdsareal i sørvest.

Området ligger i Lura bydel innenfor 500 meter fra bussveien på Forussletta, og innenfor gå eller sykkelavstand til næringsbebyggelse på Forus Vest. I øst ligger Litle- og Store Myklaberget, to trekledde høyder. Et grøntdrag leder fra Alveveiens sørende til Lura stadion og Porsolen barneskole, 400 meter i luftlinje i sør/øst, og Kalhammaren ungdomsskole 800 meter i østlig retning.

Øst for området er det flere turruter. Det er ingen registeret kulturminner innenfor planområdet. Det ligger i dag drivhus på store deler av tomten, i tillegg til en landbrukseiendom og en bolig med garasje bygget inn i bygningskroppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMARTE LØSNINGER: Parkeringsplasser under bakken og trivelige uteområder skal skape et sunt miljø på Lura. Foto: Stav arkitektbyrå

Enkelte naboer i eksisterende boligområde er noe bekymret for både det de omtaler som dårlige avløp og tekniske løsninger i området. Noen er også bekymret for for at de nye boenhetene skal medføre dårligere solforhold for eksisterende.

Anne Lise Falch Anfinsen fra Høyre la frem et forslag i samarbeid med Krf, som tilsier at de videre planene skal ta høyde for å kikke nærmere på solforholdene, og spesielt for enkelte beboere i Bukkene Bruse vei.Videre planer skal også vurdere utfordringene rundt avløpsproblematikken. Det stemte samtlige i Utvalget for byutvikling for.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...