Politiet ber om at det blir tatt grep

DØGNÅPENT: Går det slik McDonald’s på Kvadrat håper kan restauranten her bli det første døgnåpne serveringsstedet i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Politiet er bekymret for faren for råning og bråk rundt Kvadrat om McDonald's får ha døgnåpent. Nå ber de kommunen forsikre seg om at det blir tatt forholdsregler.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DØGNÅPENT: – Det er nå lenge siden det har vært problemer rundt kjøpesenteret, men vi ønsker ingen gjentakelse av disse. Derfor er det også viktig at det blir tatt forholdsregler og eventuelt satt i gang tiltak som kan forhindre faren for nye negative hendelser, sier seksjonsleder for orden, Bjart Larsen ved Sandnes politistasjon.

Saken dreier seg om at McDonald’s på Kvadrat har søkt Sandnes kommune om å få ha døgnåpent. Det vil si en utvidet åpningstid på 3,5 timer i forhold til dagens åpningstid. Saken skal nå opp politisk i formannskapet.

Forebygging nødvendig

Larsen understreker at politiet ikke motsetter seg utvidede åpningstider, men at tidligere erfaringer fra området rundt kjøpesenteret gjør det nødvendig å ha forholdsregler klare.

– Vi har ingen direkte innvendinger mot lengre åpningstid, men har snarere kommet med en oppmodning der vi ber kommunen om å forsikre seg at kjøpsenteret ikke får de samme negative utfordringene som de hadde for noen år tilbake. Det er viktig å forebygge, sier han.

Hendelsene som Larsen referer til dreier seg om støy fra ungdom som samlet seg ved parkeringsplassene på kveldstid og helger der det ble bedrevet såkalt burning/spinning med kjøretøy. Dette førte igjen til mange klager fra beboere rundt senteret og et nærliggende hotell.

– Vi klarte å stoppe problemene ved hjelp av dialog mellom politi, kjøpesenter og ungdommen. I tillegg ble det iverksatt tiltak som stenging av parkeringshus etter senterets stengetid og mer kontroll av vektere, sier han og fortsetter;

– Det har de siste årene vært svært få klager og det som har kommet etter at det ble satt i gang tiltak har vært i sammenheng med enkelthendelser.

Har dialog

Senterleder Bent O. Hansen ved Kvadrat vil ikke svare direkte på spørsmål om han tror døgnåpent på McDonald’s vil føre til mer støy og bråk rundt senteret, men sier at senteret har god dialog med McDonald’s om alle aspekter ved utvidet åpningstid.

– Fokuset her blir helt feil. Dette blir litt som å skape et problem av noe som ikke er et problem. For Kvadrat er det viktig å skape noe positivt i form av gode opplevelser med fornøyde kunder som resultat. McDonald’s har allerede lange åpningstider og så langt har det ikke vært noen problemer rundt restauranten, sier han og fortsetter;

– Vi har hele tiden sterk fokus på sikkerhet i og rundt kjøpesenteret og kundene skal kunne føle seg trygge når kommer. Tidligere problemer med rånekjøring ved senteret er løst og det har ikke vært noen flere tilfeller senere.

Begrenset periode

Formannskapet får saken på bordet kommende mandag. Rådmannen anbefaler i sin innstilling at McDonald’s på Kvadrat gis rett til å ha døgnåpent for en periode på to år. Innskrenkingen er foreslått på bakgrunn av politiets bekymring og at kommunen så langt ikke har erfaring med serveringssteder som har fast nattåpent.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...