Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Politiet fant en ladet 38 kaliber revolver i bagasjerommet

VÅPEN: En 24 år gammel mann var ruset på tre ulike substanser mens han kjørte moped. Han forsøkte å stikke fra politiet i Austråttveien, men ble innhentet. Arkivfoto.

Uvettig kjøring med moped i Austråttveien førte til flere tiltalepunkt mot en 24 år gammel mann fra Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2019 kl 07:47

Det var lørdag 11. august 2018 at politiet prøvde å stoppe en mopedist. Vedkommende stanset ikke på politiets oppfordring, men forsøkte å stikke fra stedet.

Det lyktes han ikke med. Blodprøven som ble tatt av siktede cirka 50 minutter etter kjøringen, viste en påvirkning av alprazolam som tilsvarte over 1,2 alkoholpromille.

I tillegg var siktede påvirket av alkohol med en promille på 0,42, samt hasj, alene tilsvarende over 0,5 promille. Han hadde heller ikke førerkort for moped.

– På denne bakgrunn har retten funnet det bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har handlet forsettlig, sier dommen.

Som følge av pågripelsen ble det foretatt en ransakelse. I bagasjerommet av en bil tilhørende et familiemedlem, oppbevarte domfelte en ladet 38 kaliber revolver. I retten erkjente 24-åringen straffskyld for alle forhold.

– Siktede er tidligere straffedømt flere ganger for volds-, vinnings- og narkotikalovbrudd. Siste dom er fra 25.11.16, hvor han ble idømt to års fengselsstraff og 150.000 i erstatning for ran og forsøk på ran. Straffen var en fellesstraff med en betinget del av en tidligere dom, sier dommen.

24-åringen fikk 75 dagers ubetinget fengsel og 10.000 i bot. Han ble også fradømt muligheten til å ta sertifikatet for alltid. I tillegg til inndragning av revolveren, må han også være foruten en øks politiet også fant.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...