Politikarane satsar på filmkraft

FILMKRAFT: Dei ser for seg ei framtid med meir filmsatsing i Sandnes, Arne Buchholdt Espedal (Ap) og kultursjef Therese Hauger. Foto: Borghild Gudmestad

Politikarane gjekk i sist veke einstemmig inn for å bli medeigar av Filmkraft Rogaland. Dermed kan det bli endå fleire filmaktivitetar i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2017 kl 20:48

Saka skal vidare til formannskap og bystyre, men når det er fleirtal for vedtaket allereie i Utval for kultur og oppvekst, kan Sandnes sjå ut til å bli endå meir aktiv på filmfronten framover. Arne Buchholdt Espedal (Ap), leiar av Utval for oppvekst, gler seg og har stor tru på meir film i Sandnes.

Jobba lenge

– Me har jobba i fleire år med å få til dette. Så dette har eg tru på. Eg trur dette kan bli veldig bra for filmmiljøet som er her allereie. Dette kan bli veldig bra for Filmkraft og Kinokino, seier politikaren.

Han seier at han alltid har sett for seg for meir film på Kinokino, også med både salar og filmmiljø som allereie er der.

– Så nå satsar de?

– Ja, me har absolutt eit ønske om meir film i Sandnes. Det er ei kunstform som har gode forutsetnadar her. Me har hatt nokre suksessar med blant anna Kortfilm-festivalen. Kinokino ligg også nært Vågen vgs. som også er bra. Det er også fantastiske område for filminnspeling her.

Næringsutvikling

Dersom saka får fleirtal vidare vil Sandnes eiga inntil 20 prosent av Filmkraft. Kjøp av aksjar skal finansierast over disponibelt fond og driftstilskot skal takast i 2017 og 2018 over Utvikling Sandnes.

Buchholdt Espedal trur filmsatsing også kan bidra til næringsutvikling i kommunen både innan turisme og anna næring.

God utvikling

Kultursjef Therese Hauger er ikkje mindre glad.

– Eg har venta lenge på dette og er veldig glad. Eg trur dette kan bidra sterkt til å utvikla filmmiljø. Det viktigaste er å gje gode vilkår for utvikling for filmfeltet. Talentutvikling er me allereie ganske gode på. Alle trivst på Kinokino. Me har god infrastruktur her, ligg nær flyplassen. Me har mange filminnspelingar allereie. Me har spektakulær natur å bruka. Det er mange ressursar i kort avstand, fortel ho.

– På tide

Filmprodusent Siw Angell-Olsen er også positiv til at Filmkraft kan få Sandnes med på laget. Ho jobbar for GOfilm, filmselskapet som i dag leiger eit av kontora på Kinokino.

– Det er viktig å gå inn og satsa. Det er positivt for bransjen. Når fleire er med vil meir skje i bransjen. Det er fantastisk og på tide, seier ho om at Sandnes ser ut til å bli ein del av Filmkraft.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...