Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Politikerne med kuvending i Havnegården

ÅPNER FOR UTBYGGING: Flertallet i utvalg for byutvikling har snudd og støtter nå planene om utbygging av Havnegården. Foto: Plank Arkitekter

I november stemte Utvalg for byutvikling nei til Arild Egelands planer om å bygge på Havnegården. Nå har utvalget snudd.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Flere opplysninger har kommet på bordet som gjorde at utvalget nå er positive til prosjektet, sier eiendomsinvestor Arild Egeland.

I november omtalte Sandnesposten Egelands planer om en større utbygging av Havnegården i sentrum.

Planen er å bygge på eksisterende bygningsmasse, noe som blant annet vil gi rom for 3000 kvadratmeter ekstra.

– Prosjektet tilrettelegger for mange arbeidsplasser i sentrum, noe som er svært framtidsrettet, sier Egeland.

Snudde

I november ville ikke flertallet i utvalg for byutvikling gå med på å godkjenne planene. Egeland klaget på avgjørelsen, og da utvalget behandlet klagesaken forrige uke hadde flertallet snudd. Bare to representanter fra Høyre og Senterpartiet gikk mot å gi tommelen opp for prosjektet i samme bygningsmasse som huser Kiwi og Happy Time, Midtøsten Brød, NAV med 80 arbeidsplasser, Team Regnskap, Kelin og Tannlegesenteret.

– Dette viser at politikerne ønsker aktivitet i sentrum, sier Egeland.

Han har søkt om rammetillatelse for å utvide et eksisterende tårn på bygget fra fire til fem etasjer. Søknaden omfattet også et nytt tårn som innebærer at deler av tredje etasje blir utvidet, i tillegg til et påbygg på to etasjer. De to tårnene er tiltenkt samme høyde og fasade.

Videre omfattet søknaden en tredje etasje mellom tårnene samt påbygg på én etasje. Mellombygget vil få fire etasjer.

Til fylkesmannen

Helt i mål er prosjektet fortsatt ikke.

– Saken skal videre til vurdering hos fylkesmannen, så det kan fortsatt komme skjær i sjøen. Men denne runden er vunnet, sier Egeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...