Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Politikerne skal følge barnehagene tettere

TILSYN: Politikerne i utvalg for kultur og oppvekst varsler at de vil følge tilsynsrapporter fra byens barnehager tettere. Dette bildet er tatt i Smeaheia barnehage. Foto: Frode Olsen

Da utvalget for kultur og oppvekst samlet seg i formannskapssalen tirsdag fikk de en gjennomgående tilbakemelding av utførte tilsyn ved barnehagene i kommunen. Initiativet om tilbakerapportering kommer fra politikerne selv.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 08:32

BARN: Tusenvis av foreldre leverer hver dag det kjæreste de har til barnehager i Sandnes kommune. Kommunale og private barnehager driver selvsagt virksomhetene i henhold til barnehageloven og gitte forutsetninger. Det nye er at politikerne ønsker tettere bånd til hverdagen og ønsker å ta barnehagerapportene til selvsyn.

– Åpenhet gir trygghet

Leder ved Brueland kommunale barnehage, Marianne Rasmussen, setter pris på at politikerne ønsker seg et tettere forhold til kommunens barnehager. Ifølge Rasmussen er endringene merkbare og positive.

– Jeg er ikke i tvil om at hyppigere tilsyn og større åpenhet fører til større trygghet for både barn, ansatte og foreldre. Tilsyn skjer langt oftere nå sammenlignet med tidligere. Tett kontakt, og genuin interesse fra politikere, fører positive elementer med seg. Når det er sagt, har ansatte og ledelsen i barnehagene alltid vært bevisste på våre oppgaver, sier Rasmussen.

Ved tilsyn av barnehagene i Sandnes kommune skal tilsynsmyndigheten vurdere å sikre at innhold og kvalitet i barnehagene oppfyller krav i lov om barnehager og rammeplan for barnehagens innhold.

Politikere vil på banen

Innholdet i rapportene og eventuelle avvik, er noe politikerne ønsker et tettere forhold til. Nestleder i utvalget for kultur og oppvekst, Kristoffer Birkedal (Frp), forteller at kontakten mellom kommunen og barnehagene tidligere i større grad var forbeholdt kommunens administrasjon og de ulike virksomhetslederne.

– Posisjonspartiene har jobbet mot et felles mål om å skape sterkere tilknytning til arbeidet som utføres i kommunens barnehager. Gjennom en mer direkte tilbakerapportering og gjennomgang av utførte tilsyn, kan vi politikere i sterkere grad påvirke til at eventuelle avvik og andre utfordringer blir gjennomgått og ivaretatt. Løsningen er noe politikerne har bedt om, sier Birkedal.

– God tradisjon

Rasmussen, som har ansvaret for 184 barn ved Brueland barnehage, forteller om et godt fungerende samarbeid med kommunens administrasjon. At politikerne ønsker sterkere tilknytning vil ifølge lederen forsterke dette.

– Tilsyn har alltid skjedd i samarbeid med kommunens administrasjon, foreldrerepresentanter og den øvrige ledelsen. At de folkevalgte kommer sterkere på banen, er noe vi virkelig setter pris på. Det har lenge vært gode tradisjoner i kommunen. Virksomhetslederne blir for eksempel invitert til politiske møter for å gi et innblikk i drift og utfordringer som finnes. Et sterkere politisk engasjement er uavhengig utelukkende positivt, sier hun.

Like tjenester

Frp-politiker Birkedal påpeker at endring av tidligere praksis ikke handler om misnøye, men at politisk diskkurs omkring tilbakerapporteringene skal være til felles gunst.

– Ingenting er bedre enn at eventuelle avvik ser dagens lys. Først da kan vi med politisk kraft rette opp eventuelle utfordringer. Det flotte med politisk nærhet er at fellesskapet kan diskutere, minimere og forutse ulike problemstillinger. Et annet moment er at barnehagetjenestene i hovedsak skal være de samme på Ganddal som i Smeaheia. Det er viktig å avdekke eventuelle forskjeller, sier Birkedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...