Få vil fronte bompengeparti i Sandnes

ETTERLYSER: Frode Myrhol i FNB (Folkeaksjonen nei til mer bompenger) etterlyser folk som kan påta seg toppverv når partiet etablerer seg i Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Sliter med å finne frontfigurer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BOMPENGER: Det politiske partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har så langt ikke hatt hellet med seg i etableringen i Sandnes.

– Jeg vil ikke gå så langt som å si at jeg er skuffet, men vi hadde håpet at flere ville melde seg med hensyn til å ta på seg lederverv for partiet i Sandnes. Med det engasjementet som er i byen rundt bompengespørsmålet hadde vi håpet på større interesse, sier partileder Frode Myrhol.

Utsetter oppstartsmøte

FNB har den siste tiden satset på å etablere seg i flere kommuner i regionen. Målet er å kunne stille lister foran kommunevalget neste år. Partiet har vært aktiv på Facebook og andre kanaler for å få tak i personer som kan stille seg i bresjen med tanke på etablering i Sandnes uten at det så langt har gitt det store utslaget. I Sola har interessen vært stor og det er allerede dannet et interimstyre, mens et planlagt oppstartsmøte i Sandnes er utsatt på ubestemt tid.

– Det har meldt seg noen som er interessert i å ta på seg toppverv, men det er i dag likevel ikke nok til at vi kan arrangere et oppstartsmøte i byen. Når det er sagt, både håper og tror vi at det vil melde seg flere. Engasjementet er der og når bommene senere i høst kommer opp med planlagte satser føler jeg meg sikker på at interessen bare vil øke, sier Myrhol.

– Oppnår mer

Myrhol tror ikke at den store oppslutningen rundt den ferske Facebook-gruppen «Vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger» kan forklare at oppslutningen rundt FNB ikke har blitt helt som forventet i Sandnes. Med 41.000 medlemmer på kort tid har den nye Facebook-gruppen, som er upolitisk, de siste ukene klart å få motstanderne av bomringen ut i gatene og samtidig få flere politikerne til endre holdninger.
Myrhol ønsker den nye Facebook-gruppen velkommen og han er imponert over det de har fått til, men han mener likevel at bompengemotstanderne oppnår mest gjennom politisk arbeid.

– Jeg mener bestemt at den beste måten å påvirke vil være gjennom politikken. Som politisk parti har vi muligheten til å ta opp forslag i bystyre og påvirke andre partier på en helt annen måte enn en ren Facebook-gruppe. Derfor mener jeg også at det ville vært flott om flere av de som er aktiv i forhold til denne Facebook-gruppen ser de mulighetene som ligger i det å føre saken videre politisk og melder seg inn hos oss, sier han.

– Utrettet mye

FNB-lederen går samtidig mot Pål Morten Borgli (Frp) sine påstander om at et rent protestparti neppe vil ha den store innflytelsen om de kommer inn i bystyret i Sandnes.

– Etter at vi kom inn i bystyret i Stavanger har vi fått utrettet mye. Vi har eksempelvis fått flertall for en konsekvensutredning for næringsliv og handel, vi har flere ganger satt bompenger og konsekvensutredninger på dagsorden og vi har utvilsomt klart å påvirke og gjøre noe med andre politikeres holdninger til bompenger, sier han.

Myrhol mener også at Borgli bommer når han trekker fram at FNB i Stavanger vil bruke eiendomskatt som et middel til å få vekk de høye bomtakstene.

– Eiendomskatt er nevnt som et alternativ i forhold til budsjettet i Stavanger. Det blir imidlertid opp til FNB i Sandnes hvilken kurs til vil stake ut og ut fra lokale forhold blir eiendomskatt neppe noen løsning i Sandnes. Vi ønsker at staten skal stå for finansiering. Jeg mener også at Frp i Sandnes burde brukt innflytelsen sin til å kjempe hardere mot de nye bomsatsene enn det de har vist så langt, sier han og fortsetter:

– FNB vil være et godt alternativ i Sandnes for alle bompengemotstanderne som av ulike grunner ikke vil stemme på Frp. Vi ønsker å samarbeide med alle partier som er mot de nye bomringene.

God tid

Ifølge Myrhol har FNB, på tross av den litt labre interessen så langt, ingen planer om å gi opp satsingen i Sandnes. Han mener det ennå er god tid igjen til valget neste høst.

– Vi er bare i august ennå. Det er over et år til kommunevalget. I Stavanger startet vi opp rett etter påske samme året som valget var og vi fikk inn tre representanter som klarte å lage et godt program, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...