Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Høyre kraftig fram i Sandnes – Frp og Ap tilbake

FORNØYD: Inger Klippen er selvsagt meget tilfreds med resultatet meningsmålingen som er foretatt i Forsand og Sandnes. Foto: Frode Olsen

På en ny meningsmåling går Sandnes Høyre frem 8,2 prosentpoeng fra forrige kommunevalg. Høyre får i målingen, gjort av Respons Analyse, en oppslutning på 23,3%.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 17:24

– Vi er veldig glade for tilliten fra innbyggerne våre. Dette gir god motivasjon til valgkampen, og er et godt utgangspunkt til å stå enda sterkere på for byen vår, sier Høyres ordførerkandidat Inger Klippen.

Målingen er offentliggjort på partiets hjemmesider.

Målingen er gjort av Respons Analyse AS for Høyre, og ble foretatt per telefon i perioden 6. til 12. februar.

Da Frp holdt sitt nominasjonsmøte torsdag kveld, nevnte Pål Morten Borgli resultatet.

– Denne målingen gir oss en liten smekk, men vi skal jobbe hardt framover, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UROVEKKENDE: Meningsmålingen gjort av Respons Analyse for Høyre, viser tilbakegang for de to største posisjonspartiene i Sandnes. Foto: Frode Olsen

Det første tallet etter partinavnet viser oppslutningen i 2015, mens påfølgende tall viser resultatene fra målingen gjort i februar 2019.

Målingen viser at Frp går tilbake hele 6,8 prosentpoeng. Posisjonskollega Ap går også tilbake med 6,5 prosentpoeng. Det tredje posisjonspartiet, Sp, går derimot fram med 2,5.

Rødt: 0.7, 1.8, +1.1

SV: 2.4, 3.9, +1.5

Ap: 35.9, 29.4, -6.5

Sp: 4.7, 7.2, +2.5

Venstre: 3.0, 2.0, -1.0

KrF: 9.4, 8.7, -0.7

Høyre 15.1, 23.3, +8.2

Frp: 23.6, 16.8, -6.8

MDG: 2.8, 3.1, +0.3

FNB: 2.7, +2.7

Andre: 2.5, 1.1, -1.4

Antall spurte: 600 i Sandnes og Forsand

– Resultatene må tolkes innenfor feilmarginer som varierer mellom 2.5 og 4 prosentpoeng. De største partiene har de største feilmarginene, forteller analyseansvarlig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...