Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Slik er Høyre-kandidatenes politiske erfaring

AKTIV: Bjarte Sveinsvoll Dagestad (t.h) har vært aktiv de siste åtte årene. I 2011-2015 satt han som medlem i kommunestyret. De siste fire årene har han vært ordfører i Forsand, en rolle han skal fylle inntil kommunesammenslåingen er endelig. Foto: Frode Olsen

Onsdag skal medlemmene i Sandnes Høyre stemme over om de ønsker Bjarte Sveinsvoll Dagestad eller Inger Klippen som ordførerkandidat. Her kan du lese hva kandidatene har med seg av politisk erfaring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2018 kl 22:54

Som Sandnesposten avslørte i helgen, har det oppstått interne uenigheter i Sandnes Høyre. Det finnes ifølge Sander Olsen med flere, mange som ønsker at Bjarte Sveinsvoll Dagestad skal være partiets ordførerkandidat til kommunevalget 2019. Kommende onsdag foreslår han Forsand-ordføreren som motkandidat til Inger Klippen på nominasjonsmøtet. Det blir med andre ord opp til partimedlemmene å bestemme hvem som skal være partiets frontfigur.

Nominasjonskomiteen, ledet av Arne Norheim, valgte Inger Klippen. Den utvalgte kandidaten, med foreldre fra Sandnes, er vokst opp på Voll. Hun gikk på Bore ungdomsskole, før turen gikk til Sandnes videregående. Det var i München hun tok sin legeutdannelse, og har siden 2011 og frem til dags dato drevet Hanadalen legesenter.

Inger Klippen har ikke vært politisk aktiv de siste fire årene. De politiske egenskapene tilegnet hun seg i forrige periode, 2011-2015. Før den tid var ikke Inger Klippen medlem av et politisk parti. Utover den politisk erfaringen, har Klippen påtatt seg andre relevante oppgaver. Hun har engasjert seg i FAU’er, SU’er og styreverv. Det har vært alt i fra SU i Tripp Trapp, Hana kirke sin åpne barnehage, til foreldrekontakt på Øygard ungdomsskole. Inger Klippen har vært styremedlem i Hana skolekor, og er lege for Sandnes volleyball sitt damelag i 1. divisjon.

Dette var Klippens arbeidsoppgaver for Høyre i perioden 2011- 2015:

 • Medlem i Sandnes bystyre
 • Medlem i Utvalg for helse og sosialsaker
 • Varamedlem i formannskapet.
 • Varamedlem i Hana bydelsutvalg
 • Varamedlem i klientnemnda
 • Varamedlem i I.V.A.R

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR: Etter fire år borte fra det politiske liv, er Inger Klippen klar til å gyve løs på en ny periode. Foto: Privat

Bjarte Sveinsvoll Dagestad har skaffet sin politiske erfaring gjennom åtte år i kommunestyret, hvor de siste åtte årene som ordfører i Forsand.. I forrige valgperiode 2011-2015, var han fast medlem av kommunestyret. Foruten politiske oppgaver, har Bjarte Sveinsvoll Dagestad styreverv i flere organisasjoner.

I perioden 2015-2019 er Forsand-ordføreren styremedlem i Gjesdal bompengeselskap og Verneområdsstyre for Setesdal, Ryfylkeheiene og Frafjordheiene. Videre er han styremedlem i Stiftelsen Preikestolen, Lysefjorden utvikling og Ryfylke friluftsråd.

Dette er Bjarte Sveinsvoll Dagestads politiske oppgaver i Forsand:

 • Ordfører i Forsand kommune
 • Leder av formannskapet i Forsand
 • Leder av fondsstyret i Forsand
 • Leder av Ryfylkefondet (kraftfondet til Ryfylke)
 • Leder av Beredskap Forsand
 • Nestleder i fellesnemnda for «nye» Sandnes
 • Medlem i kirkelig fellesnemnd for «nye» Sandnes
 • Medlem i Forsand kirkeråd
 • Medlem i Ryfylkerådet
 • Medlem i Ryfylke vassområdeutvalg
 • Medlem i Rogaland revisjon representantskapet

Valget av ordførerkandidat vil skje på det som heter nominasjonsmøte. Høyres møte skal avholdes onsdag 21. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...