Pop, jazz og blues vokser ut av Lyng

I kveld kan de oppleves i Sandnes

LYNG: Lyng består av Rigmor Jønsson (foran), Astrid Espe og Gerhard Ersdal.

De spilte på avskjedsdagen til Ivar Skei i fjor høst. I kveld er trioen Lyng tilbake i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 14:43

KONSERT: Rigmor Jønsson skriver tekster og synger. Gerhard Ersdal skriver sangene og spiller gitar. Astrid Espe, også kalt Basstrid (!) spiller kontrabass, torader, tangentinstrumenter, rytmeinstrumenter, i tillegg til at hun korer og gjerne spiller andre instrumenter hvis hun får muligheten.

Dette er altså trioen som kaller seg Lyng. To plater har de gitt ut og torsdag spiller de sine viser inspirert av pop, jazz og blues på Petite.

– Hvorfor ble navnet Lyng, vokalist Rigmor Jønsson?

– Den poetiske grunnen er at Lyng er en vakker plante som trives og vokser under karrige forhold mellom knausene på Rogalandskysten. Lyngblomstene kan se små og unnselige ut, men er veldig vakre når du ser dem på nært hold. Litt sånn håper vi musikken vår også er, forklarer Rigmor Jønsson, før hun fortsetter;

– Den upoetiske grunnen er at jeg kjørte fra Arsvågen mot Aksdal den gangen vi slet med å finne navn, og vi vet vel alle hva man ser fra bilvinduene da …

For byens musikkpublikum er Lyng på ingen måte en ukjent musikalsk plante.

– Vi hadde æren av å bli invitert av Liv Reidun Gramstad til å spille på avskjedsdagen til platebutikken Ivar Skei platebutikk i oktober. Vemodig, men likevel et veldig fint minne. En fantastisk butikk med flotte folk. Vi har også hatt konsert på Skeiloftet tidligere. Og så hadde vi faktisk vår aller første konsert som Lyng på Thrane Gaard Galleri tilbake i 2015! Dessuten har vi testet ut noen nye sanger på åpen scene på KinoKino.

Nå gleder de seg til konserten på Petite.

– Og vi tenker at på et sted som heter Petite må det passe ekstra godt å synge et par av våre sanger med fransk tekst, sier Rigmor Jønsson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...