Posisjonen åpner for bruk av ideelle organisasjoner i ettervern

STØTTER KRF: Annelin Tangen og Arne Buchholdt Espedal fra Ap hadde sammen med Sp og Frp laget et forslag som gjør at de støtter opp om KrF. Nå åpner kommunen for å kjøpe tjenester fra ideelle organisasjoner dersom det kan styrke ettervernet for rusavhengige. Foto: Frode Olsen

Signe Nijkamp (KrF) ble nedstemt i Utvalget for helse- og sosialtjenester da hun foreslo at kommunen bør utlyse et anbud for kjøp av tjenester fra ideelle organisasjoner med hensikt å sikre bedre ettervern. I bystyret mandag la Ap, Sp og Frp fram et forslag med lignende innhold.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I forrige uke foreslo Signe Nijkamp på vegne av KrF at kommunen må ha et langt større fokus på ettervern for rusavhengige som kommer fra for eksempel behandling og fengsel. Hun mener en god løsning vil være å åpne opp for bruk av omsorgssentrene som finnes i regionen.

– Sandnes kommune bør se seg om etter private og ideelle som kan drive et «internat» med heldøgnsomsorg. Steder som kan hjelpe de som kommer ut fra rus, fengsel eller behandling, spesielt de første årene. På den måten blir det lettere å takle ensomhet, daglige gjøremål, nytt nettverk, skolegang og arbeidstrening, sier Nijkamp.

Les også: Krf-politiker tar til orde for at private skal styrke ettervernet

Da Nijkamp løftet forslaget i Utvalget for helse- og sosialtjenester fikk hun ikke den responsen hun hadde ønsket, men under bystyremøtet mandag, åpnet posisjonspartiene likevel opp for det Signe Nijkamp luftet i forrige uke. I møtet forrige uke ønsket Nijkamp at kommunen skulle utlyse et anbud. I forslaget som ble vedtatt mandag, går ikke posisjonen så langt, men vil at rådmannen skal gjøre undersøkelser.

(Se hele forslaget under bildet)

TAKKET POSISJONEN: Signe Nijkamp (KrF) takket posisjonspartiene for støtten i kampen for bedre ettervern for rusavhengige på vei ut av fengsel eller etter endt behandling. Foto: Frode Olsen

Tore Andreas Haaland (Frp) la fram følgende forslag på vegne av Ap, Sp og Frp.

Bystyret ber rådmannen komme tilbake med en sak som viser om kommunen har andre behov, eller om tilbudet kan gjøres bedre enn det som er vedtatt i bolig sosial handlingsplan i forhold til botilbud for personer fra fengsel, rusbehandling og/eller psykriatisk behandling for sitt rusmisbruk.

I forbindelse med denne saken må det komme klart fram hva kommunen i dag har av tilbud til denne gruppen i egen regi, og ved kjøp av tjenester. Det må også gjøres en faglig vurdering på om grupper som beskrevet kan gis et tilbud i fellesskap.

Bystyret er positive til at ideelle organisasjoner kan være et supplement til kommunens drift av tjenester og tilbud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...