Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Positivt at Stanley Wirak blir med videre

UTBYTTE: Jonas Gahr Støre takket for invitasjonen han fikk av dem som benytter seg av Skeianetunet eldresenter. Partilederen håndhilste på alle, og tok seg god til flere samtaler. Foto: Frode Olsen

Partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, er glad for at Stanley Wirak har bestemt seg for å stille til gjenvalg til kommunevalget i 2019.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2018 kl 17:40

Torsdag gjorde Stanley Wirak det kjent at han stiller som partiets ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Samme dag besøkte partiets toppleder, Jonas Gahr Støre, pensjonistene som benytter seg av Skeianetunet eldresenter.

– Med tanke på alderen hans, så har jeg respekt for at han har vært tenkeboksen. Han er et viktig referansepunkt for partiet og har blant annet stått for god bolig-og industripolitikk. Det er flere som ser til Sandnes og måten Arbeiderpartiet jobber på her. Jeg er overbevist om at det er positivt for partiet at ordføreren nå har bestemt seg for en ny periode, sier Jonas Gahr Støre til Sandnesposten.

Stanley Wirak har lenge vært i tenkeboksen, og alderen har vært det tyngste motargumentet for å gå på et nytt valg.

– Jeg blir jo 73 år etter neste periode, men samtidig er dette en kjekk jobb som jeg trives godt med. Det ble avgjørende, sier Wirak.

Fokus på eldre og ensomhet

Arbeiderpartiet startet torsdag en landsomfattende aksjon for å rette søkelys mot eldreomsorgen og spesielt ensomhet. Turid Hansen og Bjørg Dybevik er ivrige brukere av tilbudene som finnes i Sandnes. Kvinnene som ofte besøker Gandsfjorden eldresenter, var blant mange som benyttet anledningen til å slå av en prat med Jonas Gahr Støre.

– Sandnes kommune har rikelig med tilbud for den eldre generasjonen. Vi har benyttet oss av ulike tilbud i rundt ti år. Personlig kan jeg si at tilbudene har utvidet min bekjentskapskrets. Jeg har fått mange nye venner, sier Turid Hansen.

Gjennom det å være aktiv har hun også blitt god venn med Bjørg Dybevik.

– Vi drar på turer sammen, og her om dagen var jeg hjemme i hagen til Turid og spiste herlige vafler. Noen som blir kjent gjennom eldresentrene reiser også på ferie sammen. Mange har mistet sin følgesvenn gjennom et langt liv. Da er det fort gjort å sette seg ned i en sofa og synes synd på seg selv. I så måte er det viktig å komme seg ut, og da passer det ypperlig at tilbudene finnes, sier Bjørg Dybevik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD PRAT: Jonas Gahr Støre tok seg rikelig med tid til å hilse på brukere av Skeianetunet eldresenter. Turid Hansen (t.v) og Bjørg Dybevik satte stor pris på godt selskap og en hyggelig prat. Foto: Frode Olsen

Det er Anita Jåsund som på vegne av Sandnes kommune holder i tømmene på det meste som skjer av aktiviteter på Skeianetunet. Hun forteller at eldresenteret er åpnet hver ukedag mellom 09.00 og 13.00.

– Her møtes i snitt 20-25 mennesker hver eneste dag. Vi hygger oss sammen med underholdning, trim, spørrekonkurranser og høytlesning fra aviser. Nå oppretter Ingebrett Ravnås også et turtilbud, som Sandnesposten har skrevet om, sier Jåsund.

Det er heldigvis slik at brukerne av eldresenteret i aller høyeste grad klarer seg selv.

– Hvis jeg av ulike årsaker er borte, så fikser de seg selv. Her er det alltid en god drøs, og kaffekoppen er aldri langt unna. Jeg har vært her på Skeianetunet i tolv år nå, og jeg stortrives i miljøet, sier Anita Jåsund.

Jonas Gahr Støre benyttet anledningen til å skryte av tilbudet som finnes på Skeianetunet, selv om han på forhånd hadde «gruet» seg litt.

– Som partileder har jeg en stor glede å besøke eldresentre, men det er også i slike situasjoner jeg blir stilt til veggs med gode og viktige politiske spørsmål. Dere har et godt grunnlag for refleksjoner og meninger. Det er nyttig for meg å være her, sier Jonas Gahr Støre.

Det skal legges til at partilederen fikk servert det som trolig er hans største stykke med bløtkake så langt i livet.

HILSTE PÅ: Leder for Skeianetunet eldresenter, Anita Jåsund, hilser Jonas Gahr Støre velkommen. Torstein Skeie Solberg (t.v) var også med partilederen til Sandnes. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...