Ganddal-trafikken: – Posten-utsettelse kan gjøre det lettere for Rema

NY SØKNAD: Prosjektleder Pål Njærheim i Vagle næringspark mener at Posten beslutning om å utsette innflyttingen i Vagle næringspark øker mulighetene for Rema !000 til å få dispensjon fra rekkefølgekravene når de etter planen skal etablere seg i området til høsten. Foto: Trond Eirik Olsen

Prosjektleder Pål Njærheim i Vagle Næringspark tror fremdeles på at det vil bli gitt dispensasjon for de første prosjektene i området. Nå vil de gå en ny runde med fylkesmannen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2017 kl 08:31

VAGLE: – Det at Posten endrer sine planer og vil utsette innflyttingen til ny fylkesvei 505 står klar og at det er økt forutsigbarhet i forhold til oppstart av denne, gjør at vi nå har helt andre rammebetingelser for å få plass en dispensasjon i forhold til rekkefølgeplanen. Derfor vil vi snarlig sette oss ned sammen med Sandnes kommune, Rema 1000 og Posten for å utarbeide en ny og mer detaljert søknad, sier Njærheim.

Mindre trafikk

Fylkesmannens avslo til kommunens dispensasjon fra rekkefølgekravene til utbygging av næringsparken. Begrunnelsen var at kommunens vedtak ikke gjorde godt nok rede for hvilke tiltak som skulle treffes for å bøte på den økte trafikken oppstart av de to regionale gigantbyggene til Rema 1000 og Posten ville ført til. Et av rekkefølgekravene var at den nye tverrforbindelsen mellom riksvei 44 på Skjæveland og fylkesvei 505 på Foss-Eikeland skulle stå klar før byggene ble tatt i bruk, men byggingen av denne har blitt forsinket. Tverrforbindelsen skal nå stå ferdig en gang i løpet av sommeren 2019.

Fylkesmannens omgjøring av kommunens vedtak har blitt mottatt med jubel hos svært mange på Ganddal. En dispensasjon ville medført massiv tungtrafikk på skoleveieni bydelen. Både innbyggere, barnehage, skole og idrettslag reagerte kraftig og klaget på kommunens dispensasjonsvedtak. Nå ser det likevel ut som om siste ordet i saken ikke er sagt.

Sandnesordfører Stanley Wirak har sagt at han er innstilt på å behandle saken på nytt.

– Vi aksepterer avgjørelsen og jobber for en ny behandling. Saken vil mest trolig bli behandlet igjen på neste utvalg for byutvikling om en måned.

Njærheim fra Vagle Næringspark sier også at han aksepterer Fylkesmannens avslag, men peker samtidig på at det faktum at Posten nå utsetter innflyttingen ytterligere, endrer mye av vilkårene i avlaget fra Fylkesmannen. Planene var at den nye post og logistikkterminalen skulle stå klar for bruk i første eller andre kvartal i 2017, men dette er nå utsatt til slutten av 2018/starten av 2019.

– Dette endrer bildet og vilkårene vesentlig med at det vil bli mindre trafikk i området enn tidligere antatt. Når vi samtidig får økt forutsigbarhet i forhold til ny FV505 vil det gi et annet bilde av situasjonen, sier han.

Ny søknad

Njærheim viser også til at fylkesmannens i sitt avslag ikke tar stilling i saken, men begrunner at søknaden er mangelfullt belyst og ikke godt nok utredet.

– Med nye forutsetninger og en langt mer detaljert og grundig dispensasjonssøknad føler jeg meg rimelig trygg på at vi skal få dette til. Nå har vi full fokus på Rema 1000 og satser på at de kan flytte inn til høsten som planlagt. Det er viktig for bedriften at de får komme på plass. Vi vil jobbe for å finne løsninger som kan være gangbare for alle parter, sier han.

Vil utsette

Distriktssjef Siri Tansø i Logistikk Norge/Bring bekrefter at posten kommer til å utsette innflyttingen til slutten av 2018 eller tidlig i 2019. Dette er også tiden da ny fylkesvei 505 skal stå ferdig.

– Mest sannsynlig satser vi på innflytting tidlig i 2019, dette da vi vil avvente julerushet, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...