Pralins avvikler butikkdriften

AVVIKLER BUTIKKEN: Ekteparet Mari Rødland Andersen og Pascal Bulinckx ved Pralins Sjokoladeverksted avvikler butikken og kafeen i Langgata etter jul. Framover skal de satse tyngre på kursvirksomhet og nettbutikk. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Etter lille julaften avslutter Pascal Bulinckx og Mari Rødland Andersen butikk- og kafédriften ved Pralins Sjokoladeverksted i Langgata. – Men vi forsvinner ikke helt, sier de.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2017 kl 15:41

– Vi skulle gjerne hatt flere timer i døgnet, sier Mari Rødland Andersen.

Sammen med ektemannen Pascal Bulinckx har hun de siste årene drevet både med butikk- og kafévirksomhet i Langgata, samt drevet nettbutikk, arrangert kurs, teambuildingkvelder og deltatt på festivaler med sjokolade som den store lidenskapen.

– Vi har, etter å ha tenkt oss om lenge, besluttet at vi fra og med 2018 vil frigjøre mer tid til å satse på kursvirksomhet, festivaler og nettbutikk. Det blir på mange måter tilbake til starten for oss, sier Bulinckx som kommer fra Antwerpen i Belgia. Det er ingen dårlig bakgrunn, for ved Pralins Sjokoladeverksted dreier det seg mye om belgisk sjokolade.

– Og vi gir oss med butikk- og kafédriften på topp. 2017 ligger an til å bli det beste året noensinne for oss. I fjor gikk vi i null, mens vi i år styrer mot et overskudd, legger han til.

Eventyr

For ekteparet har de siste årene vært som et eventyr. Pralins Sjokoladeverksted startet opp i lokaler i Kirkegata i 2010.

Etter noen år ble plassen for liten, i takt med at pågangen til sjokoladekurs økte.

I 2014 flyttet de til Langgata hvor de har hatt både kafé, butikk og kurslokaler.

– Nå holder vi åpent til og med 23. desember. Deretter blir det utsalg av rubbel og bit av inventar og utstyr i romjulen, forteller Rødland Andersen.

– Da starter vi 2018 med blanke ark, sier Bulinckx.

Ekteparet understreker at de på ingen måte forsvinner, selv om de ikke har et fast kafé- og butikklokale.

– Vi gjør dette for å kunne satse tyngre på kursvirksomhet, festivaler og nettbutikk. I dag arrangerer vi mange av kursene på hoteller, kantiner og lignende, så vi er ikke avhengige av å ha vårt eget lokale. Vi er fleksible, og før kursarrangementer er vi åpne for at kunder kan komme innom og kjøpe utstyr som de trenger, sier Bulinckx.

– I tillegg blir det lange dager på oss i dag, sier Rødland Andersen-

Stor pågang

Ekteparet går nå inn i den mest hektiske delen av sesongen – førjulstiden.

Siden oppstarten anslår de at mellom 11.000 og 13.000 personer har deltatt på sjokoladekurs hos dem.

– For oss er sjokolade lidenskap. Det er typisk norsk å ville lære seg og gjøre ting selv. Vi er kjempetakknemlige for at vi får lov å spre kunnskap om sjokolade, sier Bulinckx.

– Og hos oss er det ingen hemmeligheter. Kundene får gladelig oppskriften på det de måtte ønske, sier Rødland Andersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...