– Preikestolen, bærekraftig reisemål?

MDG: Erlend Kristensen mener Sandnes kommune fremover må tilrettelegge med elferje og ladestasjoner i forbindelse med turistattraksjonen, Preikestolen. Her er han på bilferie i Frankrike med sin knallgrønne Tesla. Foto: Privat

Erlend Kristensen fra MDG mener at sertifiseringen av Preikestolen som bærekraftig reisemål er et lite paradoks.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2018 kl 22:22

Erlend Kristensen fra Miljøpartiet De Grønne stanser aldri å tenke på miljø og utvikling. På ferie i Pyrineene med sin knallgrønne, og relativt nyinnkjøpte Tesla, har han fått med seg at Innovasjon Norge har sertifisert Lysefjorden Utvikling og Forsand som et bærekraftig reisemål. Han mener de ansvarlige for Preikestol-området bør gjøre mer.

Les også: I eksklusivt og bærekraftig selskap

– For eksempel finnes det ikke hurtigladere i Preikestol-området. Slik det er i dag, er det vanskelig for eiere av elbil å benytte den. Det burde vært hurtigladere ved Preikestolhytta og på ferjeleiet ved Oanes. Det er selvsagt flott med stiene som gjør at naturen bevares bedre, men vi bør ha høyere ambisjoner, sier han fra de franske alpene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MDG: Erlend Kristensen er på ferie i Frankrike. Her er bilen fotografert i Porté Puymorens. Foto: Privat

MDG-politikeren påpeker at stadig flere reiser fra nasjoner som for eksempel Kina, Australia og USA for å komme til nettopp vår region.

– Utgangspunktet er i seg selv ikke bærekraftig. Da bør vi i det minste ha mål om lokalt lavutslipp opp til Preikestolen. Flere bør jobbe for elektrisk ferje fra Lauvvik til Oanes. Dette hadde virkelig sendt viktige signaler til resten av verden. Tenk om turistene reiste med elektrisk buss, bil og med elektrisk ferje til Preikestolen, sier Kristensen.

Han forteller at MDG jobber hardt for å kunne realisere elferje i området. MDG Sandnes fremmet et slikt forslag ved siste bystyremøte før ferien.

– Da hadde turistene tatt med seg dette hjem. Veldig viktig, og tiltaket kunne faktisk ledet til enda flere turister. Jeg ønsker fantastiske ferier også i fremtiden, som for eksempel med elbil eller elfly. I fremtiden skal både bil og fly, samt produksjonen av disse, være nullutslipp. Vi skal endre energimiksen slik at både produksjon og bruk av for eksempel elbil er nullutslipp, sier Kristensen fra Porté Puymorens.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...