Presses til å bruke Jønningheiveien ved byggestart

PÅ TOMTEN: Tom Rune Espedal der hvor stadion skal bygges. Foto: Andreas Kydland

Saksbehandlingstiden til søknaden om anleggsvei gjennom Smeaheia og Ormaskogen er for lang til at Sandnes Ulf kan vente. Utbygging vil trolig starte med Jønningheiveien som anleggstrasé.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2018 kl 19:47

Som følge av naboklager avgjorde kommunen at anleggsvei inn til ØsterHus Arena, via Smeaheia, må gjennom byggesaksbehandling. Den 16. mai sendte Sandnes Ulf i henhold til lovverket ut nabovarsler til involverte parter i saken.

Naboene og andre med innsigelser, har frist til å sende sine synspunkter til Prosjektil innen 30 mai. De skal da sammen med Sandnes Ulf ta høyde for innspillene, før de sender søknaden til byggesaksavdelingen i Sandnes kommune. Denne søknaden vil først nå byggesaksavdelingen i løpet av neste uke. Mette Brox forteller om den videre prosessen.

– Når vi har mottatt søknaden, bruker inntil noen uker på å behandle saken. Da er det kun anleggstraseen gjennom skogen vi skal vurdere. De opparbeidede veiene, som for eksempel Solaveien, er ikke søknadspliktige. Det betyr ikke at utbygger fritt fram kan gjøre som de vil. De skal i forkant av oppstart ha en godkjent anleggsplan fra kommunen, men trenger ikke søke for de opparbeidede veiene, sier Brox.

Lang behandlingstid

Sjefen for byggesaksavdelingen forteller videre at det uavhengig av utfallet vil være mulig å klage. I følge Brox har klagende parter tre ukers frist.

– Når fristen er gått ut vil vi igjen behandle klagene. Dersom vi da står ved vårt vedtak, skriver vi en anbefaling til Utvalget for byutvikling, som må fatte et politisk vedtak. Dette vedtaket skal til slutt avgjøres av Fylkesmannen, sier Mette Brox.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ORMASKOGEN: Byggesakssjef Mette Brox forventer å motta søknaden fra utbygger i neste uke. Her er hun der hvor anleggsveien er planlagt inn ved Ormaskogen barnehage.

Med den informasjonen er det helt klart at denne saken ikke kan forventes ferdig avgjort av Fylkesmannen på denne siden av sommerferien. Sannheten er at utbygger mest trolig må vente til sensommeren eller høsten før svaret foreligger. Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf ønsker ikke å kommentere saken, men det skinner tydelig gjennom at klubben rett og slett ikke har tid til å vente på behandlingen.

Jønningheiveien

Sandnesposten kjenner til at klubben føler seg tvunget til å påbegynne utbyggingen ved hjelp av å frakte utstyr med Jønningheiveien som anleggstrasé. Som Mette Brox bekrefter, er ikke Jønningheiveien søknadspliktig. Kommunen og fylkeskommunen brukte selv denne traseen til bygging av Sandnes videregående skole og Giskehallen 2.

Mette Brox bekrefter at dette er et scenario som kan bli mulig.

– For å starte arbeid på tomten, trenger Sandnes Ulf godkjent anleggsplan. Den vil det være teknisk avdeling med kommunalsjef Leif Aarthun Ims, som innfrir. Vi behandler kun søknaden om å bruke områdene i Ormaskogen og videre inn til tomten. Byggesaksavdelingen kommer ikke til å gå gjennom de seks andre veialternativene til anleggstrasé på nytt. Vi formoder at de tidligere risikoanalysene er gjort av kompetente fagfolk, sier Brox.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OPPRINELIG: Anleggsveien stadionprosjektet har operert med er Jønningheiveien. Kommunen har sammen med utbygger funnet ut at Solaveien er et bedre alternativ, men nå må høyst trolig Jønningheiveien benyttes inntil noe annet blir avgjort. Foto: Frode Olsen

Den andre muligheten er at Sandnes Ulf er tålmodige nok til å vente på at Mette Brox og byggesaksavdelingen i løpet av noen uker fatter sin avgjørelse. Dersom kommunen opprettholder traseen som det beste alternativet, kan klubben starte med arbeid på tomten umiddelbart, og før klagefristen er gått ut.

– Det kan de, men i så tilfelle på egen risiko. Dersom eventuelle klager når frem og omgjør vedtaket, må Sandnes Ulf eventuelt rette opp i arbeidet som er gjort. Med andre ord legge terrenget tilbake mest mulig likt utgangspunktet, sier Brox.

Om Sandnes Ulf vil få anleggsplanen med Jønningheiveien som utgangspunkt innfridd, vet kun Leif Aarthun Ims. Han besvarte ikke Sandnespostens henvendelser mandag.

Det vil være mulig for Sandnes Ulf å bytte tilbake til Ormaskogen og Smeaheia når det gjelder utkjøring av de store massene. Men først må saken godkjennes og gjennom en politisk prosess.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...