Privatperson ga én million til nytt orgel

Og Hanne Sørvaag bidro til Julebygda på sin måte

POPULÆR: Hanne Sørvaag er en ettertraktet artist. Hun solgte ut kapellet kjapt, og overskuddet fra konserten går uavkortet til innsamlingsaksjonen for nytt orgel i kirkerommet. Foto: Frode Olsen

Da Hanne Sørvaag holdt førjulskonsert i Julebygda gikk alt av overskudd til nytt orgel i Julebygda kapell. Privatpersoner og selskaper har bidratt til innsamling av nesten 1,8 millioner kroner. Sandnes kommune har foreløpig ikke bidratt med ett eneste øre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2016 kl 18:27

Hanne Sørvaag og Ole Aleksander Mæland med fremragende musikere leverte en flott konsert i Julebygda kapell. Med et perfekt lydbilde, fant både artister og publikum frem den gode følelsen.

– Vi som formidlere er ikke bedre enn dere viser oss. I kveld kjenner jeg kun gode «vibber» fra dere, og det er flott å være her med dere, sier Sørvaag fra alterplass.

I 2017 er det 60 år siden kapellet i Julebygda ble reist på dugnad. Senere har kirkerommet blitt utvidet. Også det skjedde på frivillig basis. Den store utfordringen de senere årene har vært et mer eller mindre ubrukelig orgel. Musikkinstrumentet som ble bygget i etterkrigstiden, bærer preg av sviktende tre og metall.

Primus motor for innsamlingen, Marit Karin Nygård, har sammen med andre ildsjeler samlet inn penger til nytt orgel helt siden 2013. Interesseorganisasjonen mangler nå kun to til tre hundre tusen kroner til orgelet som koster cirka 2 230 000 kroner.

– Givergleden har vært aldeles enorm. En person har gitt 1 million kroner alene.Vedkommende ønsker å forbli anonym. Det finnes mange personer som har bidratt. Noen enkeltpersoner med sekssifrede beløp, sier Nygård.

Fraværende kommune

Både hun og Sven-Gabriel «Gabbi» Ims setter spørsmåltegn til manglende bistand fra kommunen.

– Jeg sendte en henvendelse til rådmann Bodhild Sivertsen og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp). Svaret kom fra næringssjefen. Blankt avslag, sier Ims.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET OVER KOMMUNEN: Sven-Gabriel Ims og Marit Karin Nygård sitter ved det ubrukelige orgelet. Begge uttrykker stor skuffelse over Sandnes kommune som ikke har bidratt i sammenhengen. Foto: Frode Olsen

På tross av vellykket innsamlingsaksjon, mangler kapellet rundt tre hundre tusen kroner. Likevel har de likevel bestilt et nytt orgel fra selskapet Mühleisen i Tyskland.

– Vi tar rett og slett en sjanse på at vi klarer å skaffe de siste tre hundre tusen kronene. Trærne som skal benyttes til vårt nye instrument er hugget og ligger til tørk. Vi er skuffet over avslaget fra kommunen, men håper fremdeles at de snur i saken. Neste år skal vi etter planen innvie orgelet med konserter og tilstelninger i anledning kapellets sekstiårsdag, sier Marit Karin Nygård.

Noen får avslag

Varaordfører, Pål Morten Borgli, har på vegne av kommunen dessverre for Julebygda kapell lite å bidra med.

– Det finnes mange driftige mennesker i Julebygda med et brennende engasjement. Kommunen får mange henvendelser fra alle kanter, og det er dessverre slik at vi også må gi noen avslag. Jeg vet de ønsket penger til orgel fra regjeringens tiltaksmidler, men de er allerede fordelt. Jeg skjønner oppriktig skuffelsen, men fire milliarder i driften dekker som nevnt ikke over alle behov, sier Borgli.

Julebygda trengte ikke orgelmusikk for å løfte frem Hanne Sørvaag og Ole Alexander Mæland. Foruten de to vokalistene skapte Bjarte Mo, Imari Hopkins, Svein Olav Hyttesbakk, Karl Dag Kjosavik og Stian Tønnesen en flott aften. En takk bør også rettes til mannen bak miksepulten for det lydbildet han fremskaffet sammen med musikerne.

FLOTT MUSIKK: Hanne Sørvaag og Ole Alexander Mæland leverte varene. Det samme gjorde herrene i bakgrunnen fra Stavanger symfoniorkester. Bjarte Mo på fiolin og Imari Hopkins på cello. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...