Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Rådhuset klart for innflytting i desember

I RUTE: Prosjektleder Jarle Angelsen i Sandnes Eiendom KF kan konstatere at byggingen av det nye rådhuset er i rute både i forhold til framdrift og budsjett. I rommet bak blir det første bystyremøtet avholdt i januar 2019 Foto: Trond Eirik Olsen

Det nye rådhuset er i ferd med å reise seg i Vågen. Både framdriften og 
budsjettet er i henhold til planen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2018 kl 20:30

NYTT RÅDHUS: – Det skal være fullt mulig å holde det første bystyremøtet her i januar neste år. Byggingen er i rute og bygget skal overleveres til byggherren 20. desember i år. Innflytting starter etter dette. Kostnadsmessig ser det også ut til at vi skal klare å holde oss innenfor rammene på 406 millioner kroner, sier prosjektleder Jarle Angelsen i Sandnes Eiendom KF, og viser fram det som skal bli hjertet i det nye rådhuset, den nye bystyresalen i andre etasje.

– Her blir det god plass med galleri for publikum og ikke minst en fantastisk utsikt mot Vågen, sier han.

Utfordringer

Folk som besøker området i Vågen kan nå nesten daglig se utviklingen i det nye signalbygget som er i ferd med å reise seg. Grunnarbeidet på fasadene er i full gang og også innvendig ser man konturene av det som skal bli et av landets mest moderne rådhus.
Ifølge Angelsen har det mest utfordrende i byggeprosessen så langt vært de utvendige fasadene. De keramiske kledningspanelene med en glanset overflate i varierte naturfarger, som skal henspeile på byens historiske keramikkindustri har bydd på visse problemer rent teknisk.

– Vi snakker om keramikk som er produsert i Tyskland og her har eksempelvis brenning av keramikk for å få rett farge vært en stor prosess. Fasaden har vært viktig for å få tettet bygget tidsnok til oppstart av innvendig arbeider, men dette er en utfordring vi nå har løst, sier han og fortsetter:

– Byggingen er en krevende prosess, men vi holder god framdrift og så langt er det ingenting som skulle tilsi forsinkelser.

Store endringer

Sandnes kommune har allerede startet prosessen med å forberede de ansatte på flyttingen. Alle ledere har vært på en «kick off»-samling der det har blitt diskutert hvordan man skal jobbe i det nye bygget og hvilke nye muligheter dette gir. Også de ansatte har fått muligheter til å komme med innspill gjennom speed-dater. Rådmann Bodil Sivertsen har ikke lagt skjul på at det vil bli gjort store endringer i måten det jobbes på.

– Vi går inn i en tid hvor vi i langt større grad vil digitalisere vårt tjenestetilbud. Utformingen, med åpne løsninger og kontorlandskap i celler, gjør at vi skal jobbe mye bedre på tvers av organisasjonene. Samhandlingen vil bli bedre. Det nye rådhuset betyr organisasjonsutvikling. Dette er en bygning for fremtiden, hvor for eksempel bruken av papir skal gjøres til et minimum, sa hun da grunnsteinen ble lagt ned i januar.

Uten parkeringsplasser

En av de største utfordringene er at det nye rådhuset skal bygges uten tilhørende parkeringsplasser og rådmannen jobber nå med å finne løsninger for bilbruk til ansatte som har behov for bil i løpet av arbeidsdagen.

En av løsningene som vurderes er å gå inn i en såkalt bilpool-ordning hvor de som trenger det har tilgang til å booke og hente bil i umiddelbar nærhet. Ordningen benyttes allerede av selskaper som holder til i området.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...