Rådhuset solgt bak lukkede dører

Lange diskusjoner i formannskapet

LUKKET MØTE: Ordfører Stanley Wirak (Ap) måtte lukke dørene da formannskapet diskuterte for og i mot salg av rådhuset. Foto: Frode Olsen

Medlemmene satt sammen godt halvannen time for å diskutere om de skulle godta budet på rådhuset som ble gitt av Base Property AS. Diskusjonene for og i mot salget hadde kommunens rådmann og administrasjon valgt å unndra offentligheten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 22:37

Ordfører, varaordfører og de ulike gruppelederne i de politiske partiene hadde blitt trommet sammen til ekstraordinært møte i formannskapet mandag. Etter at bystyresalen overlot mandatet til medlemmene, var de samlet for å vurdere om kommunen skulle selge rådhuset til foreliggende bud.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) forteller at de fattet en avgjørelse.

– Vi har besluttet å selge til foreliggende bud fra Base Property AS. Vi diskuterte en god stund, men nå som saken er avgjort, er jeg rimelig trygg på at det vil skje en flott utvikling av området, sier Wirak.

Ordføreren vil ikke fortelle prisen, ei heller om medlemmene i formannskapet var enige om salget.

– Det kan jeg ikke si noen ting om. Da bryter jeg loven. Diskusjonene var unnlatt offentligheten, sier han.

Det er daglig leder i Sandnes tomteselskap, Torgeir Ravndal, som de siste månedene på oppdrag for rådmannen, har hatt i oppdrag å avhende eiendommen. Avgjørelsen som skulle vært tatt i bystyret, ble på grunn av omstendigheter lagt i hendene på formannskapets medlemmer å bestemme.

Rådmann Bodil Sivertsen ønsker heller ikke å si et eneste ord om salget.

– Det eneste jeg kan gjøre er å bekrefte at salget er gjennomført. Årsaken til at vi valgte å unndra dette offentligheten er med tanke på vår egen forhandlingssituasjon. Vi skal selge flere eiendommer i området, og det ligger inne en sum på 131 millioner i økonomiplanen som skal går til delfinansiering av det nye rådhuset. Vi ønsker å sitte i best mulig forhandlingsposisjon fremover, sier Sivertsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RÅDMANN: Bodil Sivertsen (t.h) hadde sammen med andre i administrasjonen bestemt at diskusjonene skulle gå bak lukkede dører. Her i samtaler med gruppeleder i Arbeiderpartiet, Annelin Tangen. Varaordfører Pål Morten Borgli er i ferd med å gjøre seg klar. Foto: Frode Olsen

Base Property ønsker på nåværende tidspunkt å vente med uttalelser vedrørende kjøpet av eiendommen.

– Foreløpig er dette veldig ferske nyheter. Vi må komme tilbake med kommentarer, sier informasjonsansvarlig, Lars Petter Einarsson.

I RØDT: Gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland, hadde valgt rød vinterjakke for dagen. Foreløpig vites det ingenting om han eller de andre opposisjonspartiene var enige i salget av eiendommen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...