Radio Kos har opprettet eget aksjeselskap

SATSER: Magne Tengesdal (t.v) er ansatt som daglig leder og Ellen Karin Moen har blitt valgt som styreleder i Radio Kos sitt nye aksjeselskap. Foto: Aslak Ravndal

Daglig leder Magne Tengesdal og styreleder Ellen Karin Moen i Radio Kos på Lura går en spennende tid i møte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 20:15

GAMLEVEIEN: Flere av de frivillig engasjerte i Radio Kos har gått sammen for å opprette et eget aksjeselskap. Det ble bestemt etter at Radio Haugaland i A-Media henvendte seg til radiokanalen for et mulig samarbeid på et nytt radionett.

– Vi ønsker å gå i forhandlinger med Radio Haugaland og A-Media for å kunne nå enda flere lyttere. Dagens potensielle lytterskare ligger på rundt en halv million mennesker. Slår vi oss sammen med Radio Haugaland og A-Media blir den potensielle lytterskaren opp mot én million mennesker. Radio Kos vil da dekke hele Rogaland og Hordaland, sier den nyvalgte styrelederen, Ellen Karin Moen til Sandnesposten.

Det var radiokanalens primusmotor og ansvarlig redaktør, Jan Pedersen, som kom med forslaget om å opprette et eget aksjeselskap.

– Jan begynner å dra på årene, og ønsker kun å drive radioen framover. Da vi fikk forespørselen om utvidningssamarbeid spurte han om vi andre i radioen ville ta over denne biten av driften. Det endte med at vi etablerte et aksjeselskap for å ha nok kapital til å kunne samarbeide. Utgiftene kommer til å øke, men også inntektspotensialet blir større. Dette blir veldig spennende, sier styreleder Moen.

30-årsjubilant

Radio Kos har dagens sendinger på Riks 2-nettet. Ved et eventuelt samarbeid med Radio Haugaland vil sendingene også bli sendt på de tidligere P4-senderene som Egil Solberg og A-Media har overtatt.

– A-Media planlegger også videre utbygging av Riks 2-nettet, og kan derfor, på sikt, begynne å sende fra Bjerkreim-senderen. Det vil gi økt lytterskare sørover for oss. På lengre sikt håper vi også å kunne utvide til hele landet, sier Moen.

Den lokale radiokanalen, som satser på musikk som ikke spilles særlig mye på andre radiokanaler, feiret 30-årsjubileum i fjor. Sendingene fra studioet i Sandnes har pågått siden 2009.

– Vi har sendinger døgnet rundt. Alle som jobber i Radio Kos jobber gratis og på frivillig engasjement. Derfor er mange av sendingene spilt inn på forhånd, sier Moen.

Bra samhold

Magne Tengesdal blir aksjeselskapets daglige leder. Han liker at radiokanalen nå satser for å bli større.

– Målet er å få på plass en sunn og god økonomi, og gradvis få flere lyttere. Jeg synes det er veldig spennende at vi nå har startet eget aksjeselskap og skal i forhandlinger med Radio Haugaland, sier Tengesdal.

– Hvordan vil du beskrive den frivillige innsatsen i Radio Kos?

– Den er helt fantastisk. Vi har et bra samhold og stortrives med å lage radio.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...