Ramune med ny utstilling i Sandnes

IN LOVE: På lørdag inviterer Ramune Sadauskiene til kunstutstilling på Amfi Vågen. Den har fått navnet «Woman in love». Foto: Privat

På lørdag åpner Ramune Sadauskiene (32) sin egen kunstutstilling på Amfi Vågen. Bildene hennes har også en egen melodi kunstneren skal fremføre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2019 kl 11:04

Kunstneren fra Litauen kom i utgangspunktet til Norge i 2014 for å besøke sin kusine. I løpet av en liten ferieuke traff hun drømmemannen, og bosatte seg like godt på Sola.

Hun har tidligere stilt ut i Sandnes med suksess, og er nå klar til å presentere verk fra perioden 2015-2018. De har fellesbetegnelsen «Woman in love».

– Utstillingen handler om en modig, nysgjerrig og selvsikker kvinne. Hun er forelsket i livet sitt. Hver figur forteller ulike historier, sier Sadauskiene.

Møtte kjærligheten

Maleren besitter også andre kunnskaper. Kreativiteten og den utforskende personligheten har ført til at hun har bodd både i Tyskland, Portugal, Danmark og i Sverige, før hun foreløpig har slått rot på Sola sammen med ektemannen.

– Han ville bli med meg til mitt hjemland, men jeg synes det er så vakkert her, og vi bestemte oss for at det er her i Rogaland vi skal bo, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FANTASI: Bildene lages ut i fra tankene og forestillingene kunstneren danner seg. Noen ganger maler hun utendørs på Jærstrendene. Foto: Privat

Det er ikke kun med pensel at 32-åringen imponerer. Ramune Sadauskiene spiller også piano, og underviser i faget til privat interesserte. Musikken tar hun også i bruk inn mot kunsten.

– Bildene mine har fått sin egen melodi. Jeg maler og spiller piano mer eller mindre samtidig. På åpningsdagen lørdag skal jeg fortelle mer om maleriene, om mitt livet, hvordan skaper jeg bilder, og hvordan jeg ble kunstner. Meningen med uttrykkene og maleriene mine, er å gjøre andre lykkelige. Jeg ønsker at folk skal finne den beste følelsen når de observerer eller nyter bildene. Jeg spiller også trekkspill, og på åpningen har jeg med en musikervenninne som heter Simona Ginkaite, forteller kunstneren.

Livlig fantasi

Det er mange kunstnere som benytter seg av aktmodeller eller andre konkrete objekter i prosessen. Ramune Sadauskienes arbeider skjer som følge av en prosess i hennes eget hode.

– Jeg har veldig god fantasi og jeg liker å drømme og fantasere. Før jobben starter, har jeg en slags visjon av bildet i hodet mitt, men tankene blir ofte dypere og mer uttrykksfulle når resultater er ferdig på lerretet, sier hun.

Midt i den travle hverdagen har kunstneren funnet tid til å begynne på sin egen biografi. Den skal hete «Jeg , farmor og penis».

– Dersom boken blir en suksess har jeg veldig lyst å gi ut denne boken på norsk også, men det vil tiden vise. Nå er det utstillingen på Amfi Vågen som er viktigst, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...