Randaberg gjør sine vurderinger neste uke

MÅ ENES: Kristine Enger (Ap), Ole Ueland (H), Stanley Wirak (Ap), Christine Sagen Helgø (H), og fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) må være helt enige rundt endringene om bomringen skal utsettes. Bildet er tatt under sist møte for styringsgruppen. Foto: Frode Olsen

For at Bymiljøpakken skal utsettes, må alle kommunene være enige om endingene som evetuelt skal gjøres. Randaberg kommune gjør sine vurderinger torsdag 20. september.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2018 kl 12:59

For at Sandnes kommune skal få sitt utsettelsesvedtak gjennom, er de helt avhengige av at alle kommunene og fylkeskommunen ønsker det samme. Det kom fram under et møte mellom styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mandag formiddag.

Et annet kriterium er at eventuelle endringer ikke må gå på bekostning av regnskapet. Samferdselsministeren gjorde det klart at samme økonomiske balanse er påkrevd. Samtidig opplyste han de fire ordførerne om at staten ikke kommer til å bidra med flere penger.

Uaktuelt for Sola

Sandnes kommune ønsker bort rushtidsavgiften. Tallet 60 som anntall makspasseringer per måned, er en annen ting Sandnes ser på som et krav. Ordfører i Sola, Ole Ueland (H) uttalte til Sandnesposten tirsdag de forholder seg til gjeldende vedtak, og at det ikke er aktuelt å skulle velte avtalen.

Forrige mandag fattet Stavanger kommune et vedtak om å opprettholde avtalen med oppstart 1. oktober.

Ordfører i Randaberg,Kristine Enger (Ap), sier vedtaket som ble fattet i Sandnes mandag, samt informasjonen hun mottok på vegne av ordføreren, vil debatteres på kommunestyremøtet torsdag 20. september.

– Da skal vi ha kommunestyremøte. I den forbindelse er det kommet en interpellasjon fra Frp vedrørende bomringen. De nye vedtakene i Sandnes og Stavanger vil nok bli et tema i debatten, sier Enger til Sandnesposten.

Det siste døgnet har Kristine Enger brukt til å informere de ulike gruppelederne. Både om utfallet av hennes tur til Oslo og møtet med samferdselsministeren, og om Sandnes-vedtaket.

– Det som var nytt for meg, er at det finnes en mulighet for utsettelse av bomringen. Jeg har snakket med de fleste gruppelederne for å forklare om muligheten som eksisterer. I tillegg informerer jeg dem om hva vedtaket i Sandnes betyr, sier hun.

Vil ikke spå

Enger tør ikke spå noe som helst før saken er debattert.

– Jeg tipper de ulike partiene vil ha gruppemøter mandag. På tirsdag neste uke vil vi kanskje vite mer om hva som er det politiske klimaet her i Randaberg, sier hun.

Randaberg kommune fattet ja til vedtaket om Bymiljøpakken i 2014. Da med innvendinger om rushavgiften.

– Den gang fantes det stor enighet. Det skal nevnes at det i 2014 var en annen politisk sammensetning sammenlignet med dagens, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...