Raser over tidlig anleggsstart

OPPGITT: Alf Vasshus i aksjonsgruppen som kjemper mot planlagt anleggstrasé i Smeaheia og styrer Anne R. Lenning i Ormaskogen barnehage er frustrert over kommunens framgangsmåte. Foto: Trond Eirik Olsen

At arbeidet med anleggsveien inn mot det nye stadionanlegget til Sandnes Ulf har startet opp før alle klager og motsigelser er behandlet, vekker sterke reaksjoner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2018 kl 13:28

SMEAHEIA: – Vi hadde forventet at Sandnes kommune ville vente med oppstart av anleggsarbeidet til alle klagene som er sendt til kommune og fylkesmann er behandlet. Det er sterkt beklagelig at kommunen velger å trosse dette. Vi føler heller ikke at det har vært en god nok dialog i forhold til de tiltakene som er gjort rundt barnehagen i forbindelse med oppstarten av anleggsarbeidet, sier styrer Anne R. Lenning i Ormaskogen barnehage.

Fikk grønt lys

Det var sist måned at byggesakssjef Mette Brox i Sandnes kommune ga grønt lys for den midlertidige anleggsveien som skal gå over et grøntområde nord for Ormaskogen. Søknaden omfatter også midlertidig avkjørsel fra midlertidig anleggsvei til Solaveien.

På grunn av ferietid har avgjørelsen fått en utvidet ankefrist, fra normalt tre uker, til fem uker. Sandnes Ulf kan imidlertid uavhengig av eventuelle klager benytte veien mens klagene tas opp til vurdering. I vedtaket fra kommunen vises det til at det har kommet inn over 60 anmerkninger til planene og at utbygger i den forbindelse har redegjort for hvilke tiltak og hensyn de skal ta i anleggsperioden.

Store konsekvenser

For Ormaskogen barnehage får anleggsarbeidet, som nå har startet opp, store konsekvenser. Tre av fire sider ved barnehagen vil bli direkte berørt av anleggsarbeidet. Flere av inngangene til barnehagen er stengt av og dette kan i verste fall gi færre rømmingsveier dersom det skulle oppstå brann eller andre uforutsette hendelser. Porten til barnehagen står i dag tett inntil anleggsområdet. I tillegg er det plassert gjerder på tomten til barnehagen. Anleggsarbeidet, som går tett innpå barnehagen, vil også føre til store problemer med støy og støv.

– Vi føler nok at man her har tatt seg vel mye til rette uten at det har vært en god nok dialog med oss. Det er frustrerende, sier Lenning.
Lenning forteller at barnehagen har gode rutiner for å ivareta barnas sikkerhet, men at barnehagen likevel vil ta en gjennomgang av rutinene.
– Skrekkscenarioet er at noen av barna skal ta seg over gjerdene. Vi må være på vakt hele veien og dette gir utfordringer, sier hun.

Lenning viser også til at situasjonen sliter på de ansatte og hun frykter også at anleggsarbeidet skal få negative konsekvenser på sikt.
– Det at vi skal leve med disse forholdene i nærmere to år kan også få innvirkning på lavere søkertall til barnehagen.

Gir ikke opp

Lenning får full støtte at Alf Vasshus i aksjonsgruppa som kjemper mot planlagt anleggstrasé i Smeaheia. Vasshus mener det er uhørt at anleggsarbeidet har startet opp tross at en rekke klager er sendt både til kommune og Fylkesmann. Flere har også bedt om oppsettende virkning til både kommune og Fylkesmannen. Dette skal både kommune og fylkeskommune ta stilling til, noe kommunen ifølge Vasshus til nå har avslått.

– Vi spør oss om hvordan det kan fattes så mange hastevedtak i en slik sak. Det ligger mange saker på vent i kommunen, men denne saken har hele veien hatt første prioritet. Man har også god grunn til å spørre om kommunen her følger retningslinjene fra fylkesrådmannen? Veien måtte jo legges på duk på eksisterende grøntområde, sier Vasshus som ikke har gitt opp kampen om å få stanset anleggsveien.

– Vi har gode argumenter og massiv støtte i lokalmiljøet og alle steiner er ennå ikke snudd, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...