Jubilant: Rasmus Reed fyller 70

JUBILANT: Rasmus Reed fyller 70 år. Foto: Privat

En kjent skikkelse i byens musikkliv fyller 70 år torsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JUBILANT: Rasmus Reed kommer opprinnelig fra Breim i Nordfjord, men har bodd i Sandnes i det meste av sitt liv.

Han har vært dirigent for flere orkester og kor i Rogaland, blant andre Sverre Sigurdsson musikkorps, Klepp mannskor, Concentus og Jæren Symfoniorkester. Han var en av medstifterne av Sandnes Operakor. Og i øyeblikket dirigerer han Skeiene Janitsjarorkester og er en av stifterne og aktiv utøver i verdens eneste og Sandnes etter hvert berømte Gaukeorkester. Her spiller åtte karer på leirgauk komposisjoner som ofte er laget av Rasmus selv. I 2008 spilte de for HKH Dronning Sonja og i 2015 var de med og spilte for hele Norge, da NRK sin sommerbåt besøkte Sandnes.

Før han kom til Sandnes, hadde han spilt klarinett i Gardemusikken og Stabsmusikken i Oslo i flere år. Han har studert musikk i Bergen, Oslo og Trondheim. Etter hvert ble det også studier ved Guildhall School of Music and Drama i London og en doktorgrad ved Universitetet i Sheffield i England.

Fra han kom til Rogaland og fram til i dag, har han i tillegg til å undervise i musikk ved Musikkonservatoriet, senere Universitetet i Stavanger, vært engasjert i regionens musikkliv på mange områder. Som aktiv pådriver for å styrke musikklivets kår i Sandnes, har han stått på sammen med flere andre i forholdt til kommunen for å bedre situasjonen rundt øvringslokaler. Arbeidet har nyttet og i disse dager kan Skeiene Janitsjar øve i nyoppussede lokaler i Langgata 74.

Rasmus Reed er også opptatt av å tilby unge musikkutøvere i regionen anledning til å vise hva de kan og inviterer dem gjerne med som solister på konsert med Skeiene. I øyeblikket forbereder orkesteret seg på ny konsert med tre unge solister fra Sandnes. Konserten vil foregå i KinoKino den 25. mars.

Som tidligere leder av Sandnes Sparebanks Musikkfond har han også bidratt til utvikling av unge musikktalenter både i Sandnes og i regionen for øvrig.

Selv om han er pensjonist, bidrar han mer enn gjerne med komposisjoner og musikkarrangement for solister, kor og orkester i lokalmiljøet. Han spiller piano hver dag til stor glede for sine nærmeste, og når han ikke spiller eller lytter til musikk, har han store og små prosjekter på gang i hus og hage.

Dagen feires på Varatun i Sandnes. Men først tar han med gjestene til Stavanger konserthus for å nyte Symfoniorkesters torsdagskonsert. Til sommeren blir det fest i Nordfjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...