Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Refses for manglende dokumentasjon

43 prosent avvik i de undersøkte tilfellene

Dokumentasjon: Sandnes kommune må bli flinkere til å dokumenterer alle gaver og all bevertning de står for. Rådmann Bodil Sivertsen sier de lover bot og bedring. Foto: Frode Olsen

I årsoppgjøret til Sandnes kommune ber Rogaland Revisjon om bedre dokumentasjon når det kommer til bevertning og gavekjøp.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 18:43

I årsoppgjøret til Sandnes kommune for 2017, kommer det frem at Rogaland Revisjon er misfornøyde med kommunens dokumentering når det kommer til bevertning, gavekjøp og lignende.

– Vårt inntrykk er at omfanget av bevertning/representasjon synes nøkternt. Likevel må vi som i fjor konkludere med at dokumentasjonen av utgifter til bevertning, representasjon og gaver var blitt noe bedret, men at nødvendig dokumentasjon manglet i 43 prosent av de undersøkte tilfellene. Manglene består i at det ikke oppgis hvem bevertningen/gaven gjelder eller i hvilken anledning bevertningen har funnet sted/gaven er gitt, jf. kravene i bokføringsforskriften paragraf fem til ti, skriver revisjonen.

Mat og blomster

Rådmann i kommunen, Bodil Sivertsen, forteller at den manglende dokumentasjonen for eksempel gjelder innkjøp av blomster eller når kommunen står som vert der mat og drikke serveres.

– Jeg skal ikke bagatellisere dette, men regelverket er strengt. Når kommunen for eksempel kjøper mat, skal alle de som er tilstede være nevnt med navn. Ved kjøp av blomster til en gruppe mennesker, holder det ikke med anledning og gruppenavn. Alle som mottar noe fra oss, skal dokumenteres individuelt. Sammenlignet med kommunens budsjett så snakker vi om små beløp, men vi må skjerpe oss. Det er vel konklusjonen, sier Bodil Sivertsen.

Også når det gjelder gavekjøp mener revisjonen at kommunen bør bli flinkere på protokollføring.

– For 2017 ser vi at det er tilfeller av manglende dokumentasjon av konkurranse (protokollføring) spesielt på innkjøp mellom 100.000 og 500.000 kroner, for fullt ut å gjennomføres i samsvar med regelverket. Klageorganet for offentlige anskaffelser KOFA) hadde tre saker som vedrørte Sandnes til behandling i 2017. En av sakene ble avvist, den andre ble konkludert med at det ikke var brudd og den tredje sak er ikke avgjort i skrivende stund, konkluderer Rogaland Revisjon.

Skal stramme inn

Bodil Sivertsen sier dette kan sammenlignes med bevertning og blomsterkjøp.

– Dette er litt i samme gate. Vi er nødt for å stramme litt inn. Regelverket er strengt og krever stor nøyaktighet. I fremtiden skal vi strekke oss enda lengre for å overholde regelverket til punkt og prikke, sier Sivertsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...