– Regjeringen setter oss under press

ALENE MOT FLERTALLET: Stanley Wirak og Sandnes kommune er klare på at de vil gripe muligheten for en dialog med de andre kommunene om utsettelse av bomringene. Så langt har ingen av de andre kommunen eller fylkeskommunen indikert at de tenker likt. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak (Ap) mener det var et oppklarende møte i Oslo. Samtidig er det ingen tvil om at regjeringen samtidig setter de fire kommunene på Nord-Jæren under press.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg synes det var et oppklarende møte. Vi fikk beskjed om at det er opp til de fire kommunene og fylkeskommunen å bestemme om bomringene skal utsettes inntil videre. Det finnes med andre ord en mulighet for å utsette saken, og fortsette med Jærpakke 1, åltså dagens bomring. Kravet er at alle parter på Nord-Jæren er enige, sier Stanley Wirak.

Ordføreren i Sandnes ønsker ikke å spekulere i hvordan de andre kommunene kommer til å forholde seg til denne åpningen. Selv etter å ha tilbrakt flere timer av mandagen med gjengen i Oslo, tør ikke Wirak så utfallet av hva de andre kommunene måtte konkludere.

– Nei, det må du høre med de andre kommunene om. Jeg ønsker ikke å si et eneste ord om hva jeg eventuelt tror de andre kommunene tenker om den nye informasjonen. Det jeg kan si er at regjeringen setter oss under et press om å bli enige, sier Wirak.

En ting er han tydelig på overfor de andre kommunene.

– Jeg ber alle vurdere ønsket fra innbyggerne i Sandnes. Vi ber dem vurdere situasjonen for mange i vår kommune. Folk er bosatt over spredte områder, og mange lavtlønte bor på steder med veldig dårlig utviklet kollektivtilbud, sier Wirak.

Sannheten er at Stanley Wirak ikke heller er sikker på hva Sandnes bestemmer seg for i sammenhengen. Det avgjøres trolig i bystyresalen mandag.

– Møtet mandag kveld blir spennende. Da har vi sjansen til å gjøre et felles valg for hvordan vi skal angripe muligheten, sier Stanley Wirak.

Sjansen for at Stanley Wirak får flertall for et forslag om at Sandnes ønsker samtaler med de andre kommunene om utsettelse av saken er stor. Der store spørsmålet er om de andre kommunene og fylkeskommunen er mottakelig for Sandnes sitt ønske om utsettelse.

Stavanger bystyre stemte forrige uke om saken, og der ble konklusjonen at de ønsker oppstart i oktober. Ole Ueland (H) i Sola og fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) har tidligere også gitt tydelige signaler om liten interesse for å velte avtalen.

Sandnes kan dermed bli stående igjen alene med ønske om utsettelse. Da kan Stanley Wirak komme i samme skvis. Skal bystyret da besemmme at Sandnes vil trekke seg fra avtalen, eller ønsker majoriteten i et slikt tilfelle å satse på at reforhandlingene tar seg av den saken?

Dette avgjøres trolig mandag kveld.

Sandnesposten har ikke lyktes å få fatt på ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø (H).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...