Meteorologene advarer: – Reis ned fra fjellet senest lørdag formiddag

SNUR RASKT: Fjellheimen kan være idyllisk, men meteorologene anbefaler alle som skal hjem fra vinterferie om å dra så tidlig som mulig lørdag. Lørdag og søndag kan vindstyrken komme opp i storm. Det forventes også nedbør i form av snø. Sammenhengen kan medføre vanskelige kjøreforhold. Foto: Røde Kors hjelpemannskap

Meteoroloisk institutt har sendt ut Obs-varsler for fjelloverganene i Sør-Norge. Fra lørdag kveld og hele søndag kan vindstyrkene komme opp i liten storm.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

De siste dagene for vinterukeferierende på fjellet kan rett og slett bli utfordrende. Meteorologisk institutt anbefaler dem som oppholder seg på fjellet om å reise hjem senest lørdag formiddag.

– På fjellene i Rogaland vil lørdagen starte relativt rolig med frisk bris. På fjellovergangene i Agder-fylkene vil det nok blåse noe mer, og her vil det trolig også komme kraftig nedfør i form av snø på lørdag og søndag, sier meteorolog Tone Christine Thaule.

Storm og nedbør

Hun forteller at vindstyrken i både Agder og Rogaland vil tilta i løpet av lørdag ettermiddag. Da vil også Sirdalsområdene mest trolig oppleve snøfall.

- I Sirdalsheiene regner vi med at det vil blåse sterk kuling fra tidlig lørdag ettermiddag. Fra lørdag kveld til søndag vil vinden mest trolig øke til liten storm. Jeg anbefaler dem som skal ned fra fjellet om å reise så tidlig som mulig lørdag, sier Tone Christine Thaule fra meteorologisk institutt i Bergen.

Meteorologisk institutts OBS-varsel:

Fra lørdag kveld vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge. Fra lørdag ettermiddag lokalt mye nedbør i Telemark og Agder. Fra lørdag kveld vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...