Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Reklameverdien er i millionklassen

I EKSTASE: Stanley Wirak og Frode Fjeldsbø er ikke i tvil om at Blinkfestivalen er til enorm gunst for kommunene. Foto: Frode Olsen

Orførerene Frode Fjeldsbø og Stanley Wirak (Ap) er ikke i tvil om at pengene kommunene bruker på Blinkfestivalen er vel investerte midler.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2018 kl 08:35

De kunne ikke bedt om bedre forutsetninger. Med 23 grader i luften og et passende slør av skyer, åpnet orførerene i Gjesdal og Sandnes Blinkfestivalen 2018 foran et folkehav.

Frode Fjeldsbø (Ap) har måttet gå noen runder for å forsvare de 400.000 tusen kronene Gjesdal kommune bruker på arrangementet i 2018.

– Med tanke på den trange kommuneøkonominen, har vi måttet forsvare bruken. Det første året brukte kommunen 500.000, mens vi påfølgende år er inne med 400.000 årlig. Når det er sagt, er jeg ikke i tvil om at dette er investeringer som kommer området til gode. Vi skal selge boliger her, og Blinkfestivalen er med på å forsterke Ålgård og Gjesdal som både merkevare og turistmål. Dette er et veldig positivt arrangement for oss, sier Fjeldsbø til Sandnesposten.

Reklameverdi i millionklassen

Han peker blant annet på TV-tiden arrangementet medfører.

– Jeg har pratet med mange mennekser som også har fulgt Blinkfestivalen fra egen TV-stue. Enkelte er virkelig stolte og på grensen til rørte over TV-bildene fra regionen. Jeg kan ikke tenke meg stort bedre reklame. Det er selvsagt umulig å regne om dette til rene kroner, men reklameveriden er i milionklassen, sier Fjeldsbø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOR EN DAG: Været var strålende og folk strømmet til åpningen. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak fra Sandnes er av samme oppfatning. Han forteller at Sandnes kommune er inne med millionbeløp via kommunens eget tomteselskap. Wirak er klokkeklar.

– Vi bidrar også til selve avviklingen. Det vi investerer får vi tilbake og vel så det. Blinkfestivalen gjør noe positivt med vår egen og regionens selvfølelse. Se på Kongeparken med rekordtall. Vi har nettopp hatt Gladmatfestival i området og Tall Ships Races. Det er Mission Impossible på Preikestolen, og snart skal vi også ha byfest, sier Wirak.

Alles øyne mot Rogaland

Sandnes-ordføreren er ikke i tvil om at aktiviteten blir lagt merke til.

– Denne helgen handler jo alt om Rogaland, og det er enormt populært for turistnæringen. Tidligere hadde ikke Sandnes de store aktivitetene, men nå pulserer byen og området. Det legger næringslivet også merke til, sier Wirak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GØY: Ida fra Ålgård var blant mange barn som koste seg med aktiviteter. Foto: Frode Olsen

Han fikk ikke gleden av å klippe snoren. Det var naturlig nok Fjeldsbø som fikk den æren, siden åpningen skjer i Gjesdal.

– Men jeg har selvsagt med meg en Stanley-kniv, humrer ordføreren i Sandnes.

FESTDAG: Såpebobler er alltid gøy. Spesielt de på denne størrelsen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...