Rettedal fikk takke kongeparet for medaljen

MØTTE KONGEPARET: Per Sigmund Rettedal fra Sandnes, ledsaget av Marianne Mæland Rettedal, har fått kongens fortjenstmedalje. Her hilser de på kong Harald og dronning Sonja under en mottakelse på Slottet torsdag. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Per Sigmund Rettedal var til stede under en mottakelse på Slottet torsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2019 kl 21:04

Det var midt under konserten med Sigvart Dagsland og Concentus i november i fjor, at ordfører Stanley Wirak steg opp på scenen. Med seg hadde han diplom, rosende ord og ikke minst Kongens fortjenstmedalje til Per Sigmund Rettedal.

Kulturprofilen fikk som kjent medaljen for mange tiårs innsats for kultur- og musikklivet i Sandnes. Stanley Wirak fortalte fra scenen at Rettedal allerede som femåring startet med orgelundervisning. Deler av voksenutdanningen tok han på lærerhøyskolen i Bergen.

– I 1974 ble han ansatt ved Lundehaugen videregående skole, som i dag er Vågen videregående. I Stavanger, og ved byens katerdalskole, har Rettedal også jobbet. Flere av hans studenter har i ettertid gjort profesjonelle og flotte karrierer. Så har jo Rettedal en solistkarriere bak seg som tenor, og har i senere tid utmerket seg som komponist innen samtids- og kirkemusikk, fortalte ordføreren.

Mottakere av Kongens fortjenstmedalje blir også invitert til Slottet, og torsdag var dagen for dette kommet. Per Sigmund Rettedal var ledsaget av Marianne Mæland Rettedal da han hilste på kong Harald og dronning Sonja under den høytidelige seansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...