Retten trodde ikke på narkosjåfør

BLE IKKE TRODD: En mann fra Sandnes forklarte at han tygde hull på plastposer med amfetamin og hasj som han hadde i munnen mens han kjørte bil, men ikke før etter kjøreturen hadde funnet sted. Han ble ikke trodd av rettens dommere. Foto: Håvard Ovesen

Da en 54 år gammel mann fra Sandnes forsvarte seg i retten, ble han ikke trodd. – Påfallende forklaring, mente dommeren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2018 kl 11:50

JÆREN TINGRETT: En mann fra Sandnes satt bak rattet i en Ford som han parkerte i Roald Amundsens gate. Det er både fornærmede og politiet enige om. Mannen forklarte i retten at han skulle kjøre en venninne hjem. Han observerte en politibil som valgte å følge etter, og uttalte i retten at han fikk panikk da politiet parkerte like bak ham.

På stedet nektet mannen for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, og hadde forklaring på hvorfor politiet fikk utslag på sine tester. 54-åringen sa at han under kjøreturen hadde oppbevart en dose med hasj og amfetamin i plastposer inne i munnen sin, og at han tygde hull på posene og svelget stoffet like etter parkeringen fant sted.

Retten viste ingen tiltro til mannens forklaring.

– Når retten ikke legger tiltaltes forklaring til grunn, skyldes det for det første at det er deler ved tiltaltes forklaring som retten mener fremstår som påfallende. I lys av den samlede bevisførsel har retten funnet det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte kjørte under ruspåvirkning av amfetamin og metamfetamin, og at de aktuelle stoffene derfor må ha vært inntatt på et tidligere tidspunkt enn det tiltalte forklarer, sier dommen.

Tiltalte er domfelt 23 ganger tidligere i tidsrommet 1984-2013. I 2016 fikk han forelegg for overtredelse av vegtrafikkloven. De tidligere dommene gjelder også narkotikaovertredelser, vinningsforbrytelser og overtredelser av vegtrafikklovgivningen.

54-åringen fikk 21 dagers fengsel og en bot på 33.000 kroner for kjøringen i påvirket tilstand.

Han ble også fratatt førerretten for alltid, i henhold til veitrafikklovens paragraf 31, tredje ledd.

Tingrettsdommer Ingjerd Fausk ledet forhandlingene i retten. Med seg hadde hun meddommerne Johan Hans F J Ananiassen og Målfrid Irene Naustvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...