Rigger opp tidenes julegatebelysning i Sandnes

LYSENDE: Slik ser Langgata ut noen dager før den offisielle åpningen av årets julegate. Enda mer lys blir det mellom 14. og 17. desember. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Årets store lysprosjekt skal sette Sandnes på julelys-kartet. Søndag ettermiddag
 tennes gata og juletreet, men dette blir bare en forsmak på det som skal komme.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JULELYS: Julen nærmer seg, og tradisjonen tro skal byen kles i tusenvis av julelys som skal stråle over Sandnes gjennom julen.

– Vi ønsker å posisjonere Sandnes som julelys-byen. Derfor har vi store planer for julebelysningen i Langgata og resten av byen, sier markedssjef i Sandnes Sentrum, Sigrun Gabrielsen, som har som mål å sørge for skikkelig julestemning i byen.

Storinvestering

For å gjøre Sandnes til en godt belyst juleby, har sentrumsforeningen investert 1,2 millioner kroner i julelys de siste årene. Som tidligere nevnt i Sandnesposten, bevilger kommunen i tillegg 70.000 kroner til opp- og nedrigging av julebelysningen i Langgata denne julen, til stor glede for blant andre markedssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLOTT SKUE: Juletreet og julebelysningen i Sandnes har blitt stadig mer oppsiktsvekkende de siste årene. Foto: Privat

– Det er fantastisk at kommunen bidrar til julestemning på denne måten. Og med investering i millionklassen hadde det vært dumt om ikke julelysene kom til sin rett, sier Gabrielsen, som forteller at de i år startet tidlig med å lyse opp byen.

17. november ble nemlig de første julelysene tent både i trær og på hustak rundt omkring i byen, og i dag tennes lysene som henger over Langgata og dens sidegater.

Gallup

Skal du på julegrantenningen i Langgata søndag?

Vis resultat

Søndag er det første søndag i advent. Da tenner ordfører Stanley Wirak selveste julegranen som en markering på årets julegateåpning. Tross søndag vil det i tillegg være en del butikker åpne denne dagen, ifølge Gabrielsen.

Lysshow i byen

Det er imidlertid mellom 14. og 17. desember julen virkelig ringes inn i Sandnes. Da blir det lysshow i form av 3D-prosjektering på fire bygg og fasader i sentrum, noe som innebærer at byggene lyses opp på fargerikt og kunstnerisk vis. Opplegget kalles «MAGI»-Lysshow, og er et samarbeidsprosjekt mellom Amfi Vågen, Bystasjonen, MAXI Sandnes og Langgata.

Uten å kunne røpe eksakt hva 3D-prosjekteringen skal lyse opp, forteller markedssjefen at temaene for de fire lysinstallasjonene er urban, trendy, transformasjon og tradisjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JULELYSBYEN: – Vi ønsker å posisjonere Sandnes som julelys-byen, sier Sigrun Gabrielsen, her sammen med Julenissen. Foto: Privat

– Jeg kan imidlertid si at vi gjør dette for å sette oss på «julelys-kartet», samtidig som vi vil lokke folk til byen for å oppleve noe de aldri har opplevd før i forhold til belysning, sier Gabrielsen.

Leverandøren som i disse dager jobber med 3D-prosjekteringen i byen, er Klippen lydsystemer AS.

Sprer jule- og handleglede

Ved å lokke folk til byen med storslått julebelysning, ønsker ikke bare markedssjefen flere besøkende, men også større handleglede blant hver enkelt. Og med den nyrenoverte handlegaten, Langgata, og ny optimisme i næringslivet generelt, ser hun ikke bort ifra at det juleønsket går i oppfyllelse.

– Vi har allerede sett at den nye Langgata har gitt sentrumsforeningens butikker økt omsetning. Samtidig ser det lysere ut i næringslivet, og vi opplever derfor mer optimisme. Og det er klart at optimisme slår ut i større julehandel, sier Gabrielsen.

Hommersåk og Lura

Søndag blir det grantenning ved Lanternen klokken 16.30, men grantenning blir det også flere steder i kommunen. På Hommersåk blir det en innholdsrik søndag ettermiddag ved Stemmen, der både Lions, historielaget, Riska gamle kirke og flere bidrar til programmet.

Sokneprest Sigve Ims taler klokken 15.45. Klokken 16.00 tennes så lysene med gang rundt juletreet. Klokken 16.30 blir det lystog rundt Stemmen.

Tom Gaudland har ansvaret for arrangementet:

– I fjor kom cirka 450 personer, så det var stappfullt på den lille gressflekken ved Stemmen. Vi håper på like mange i år, sier han til Sandnesposten.

På Lura er tidspunktet for julegrantenningen kl. 17.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...