Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Rigger til fem dager med Halloween på Dale

FORBEREDELSER:Denne gjengen sørger for det som kommer til å bli et skikkelig skummelt Halloween-område på Dale. Fra venstre: Jahn Inge Refsnes (7), Maren Aareskjold (16), Martin Anfindsen (13), Ragnhild Anfindsen, Magne Anfindsen, Christin Wilde, Kristin Refsnes, Unni Refsnes, Anne Brit Lian, Morten Refsnes, Einar Anfindsen (11), Mari Stedje (17) og Anders Langholm (19). Foto: Frode Olsen

De forlatte bygningene på Dale er for noen skumle i seg selv. Nå har alle som vil muligheten til å delta på unik Halloween-feiring med profesjonelle statister og masse effekter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2018 kl 15:04

Det ligger an til en storslått feiring på Dale. Det er Morten Refsnes og hans familie fra Søredalen som står som arrangør for fem dager med Halloween i bygningen som ligger rett overfor kafeen i området. De sparer ikke på noen verdens ting.

Bygningen er pyntet med alt tenkelig av effekter, og besøkende som tør, kan gå gjennom en skummel løype med lydeffekter, statister fra dramalinjen på Vågen videregående og andre skumle overraskelser. Besøkende kan også spasere gjennom en aktivitetsløype i skogen.

Perfekte omgivelser

Området er i ferd med å gjøres om til en stor festplass for besøkende. Prosjektorer som viser levende bilder i kombinasjon med passende skrik, hører også med.

Kommende helg er mulighet er det mulighet for å melde seg på både lørdag og søndag. På selve Halloween-dagen onsdag skal det selvsagt feires, og folk kan også delta neste helg både lørdag og søndag. Det forteller primus motor, Morten Refsnes.

– Det tar såpass lang tid å rigge opp hele området at vi tenkte det var like greit med fem dager til ende. Vi har ikke satt noen aldersgrense, så her får folk føle seg litt fram. Det aller skumleste er nok løypen vi har lagt opp til inne i bygningen, men det er også mulig å gjennomføre løypen i skogen for de aller minste. Målsetningen er at alle skal få en kjekk opplevelse, forteller Morten Refsnes.

Begynte på gården i Søredalen

Historien bak at to familier fra Søredalen de siste ukene, litt på og av, har jobbet frenetisk for å stelle i stand til Halloween, er også unik. For fire-fem år siden startet nemlig familien Refsnes opp med Halloween på sin egen gård.

– Vi begynte på gården med aktiviteter både inne og ute. Jeg hadde noen gamle revebur vi benytter i en liten skogsløype. Inne på låven hadde vi også pyntet, sier bonden.

Tiltaket var ment for egne barn og venner, men etter hvert kom venner av venner, skoleklasser og idrettslag. Kombinasjonen med gårdsdrift og mange besøkende, førte til at familien kontaktet eieren av Dale-området i forkant av årets Halloween.

– De var veldig positive. Kafeen holder åpent under alle dagene, og det er veldig kjekt å ønske velkommen til alle som ønsker å utfolde seg. Målsetningen er selvsagt ikke å skremme vannet av folk, men jeg tror vi kan love en unik stemning her på Dale, sier Refsnes.

Halloween-gjengen henviser til sosiale medier for påmelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...