Ringen er sluttet for ny senterleder

MER SYNLIG: Å synliggjøre senteret bedre er en av oppgavene Birte Wiinberg vil prioritere når sterkt som ny senterleder. Foto: Trond Eirik Olsen

For Birte Wiinberg (35) fra Austrått er det å ta over som senterleder på Bystasjonen nesten som en oppfyllelse av en barndomsdrøm. Nå vil hun bruke tid på å synliggjøre senteret.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – Jeg er oppvokst på Austrått og det å få være med å bygge opp noe i egen hjemby er noe jeg har drømt om lenge. For meg er dette en jobb som jeg virkelig har lyst på. Jeg kjenner Sandnes godt og har i tillegg en bakgrunn som gjør meg godt rustet til å gå i gang. Jeg gleder meg stort til å ta fatt, sier Wiinberg, som de siste årene har jobbet som senterkoordinator ved Arkaden kjøpesenter i Stavanger. Hun har også jobberfaring fra bank og treningssenter.

Den nye senterlederen er utdannet fra BI i Bergen og har også en mastergrad i internasjonal markedsføring fra Skottland.
– Du må nesten få med at jeg som helt ung jobbet som butikkhjelp i en interiørbutikk i Langgata, så nå er vel ringen på mange måter sluttet. Bystasjonen fantes ikke da jeg var yngre, men helt fra jeg var liten har jeg drømt om å lede en eller annen form for næringsvirksomhet i Sandnes. Nå har det gått i oppfyllelse, sier hun og smiler.

– Flott verdigrunnlag

Tirsdag hadde Wiinberg sin første arbeidsdag på Bystasjonen og det meste av den første dagen gikk med til å gjøre seg kjent med butikker og ansatte.

– Det viktigste i oppstarten er å bli kjent med senteret og de som jobber her. Jeg er veldig opptatt av lagkultur og vi skal dra dette lasset sammen. Så langt har møtet med de ansatte vært preget av optimisme. Det gir ekstra energi. Senteret har et flott verdigrunnlag som det blir en fornøyelse å bygge videre på, sier hun og fortsetter:

– Jeg må innrømme at jeg i dag ikke har noen konkret oversikt over salg og andre tall ved Bystasjonen. Jeg starter i jobben med helt blanke ark så får vi ta ting etter hvert.

– Det er planer for senteret og vi vil også gå i gang med en større strategiplan der vi trekker opp de litt større linjene. Det ser jeg fram til å være med på.

Skal bli mer synlig

Wiinberg vil så langt ikke kommentere noe konkret om de fremtidige utfordringene til 
Bystasjonen, som har slitt med flere konkurser og butikk-
nedleggelser de siste årene. I dag står også flere butikklokaler tomme.

– Det vil ikke være riktig av meg å si noe konkret om det som er gjort og skal gjøres før jeg har gjort meg bedre kjent. Når det er sagt vil det alltid være utfordringer for nye kjøpesentre med en del utskiftninger og tre år for et kjøpesenter er ikke lange tiden. Det tar tid å bli innarbeidet. Bransjen er blitt tøffere og med en finanskrise på toppen av dette har det blitt enda tøffere, sier hun og fortsetter:

– Jeg føler meg uansett trygg på at Bystasjonen med sin sentrale plassering, moderne bygg og rikelig med plass for parkering har alle forutsetninger for å gjøre det bra. Utfordringen nå blir å finne hvor ut hva vi vil og hvordan vi skal skal komme oss dit. Noe kan gjøres med enkle grep, mens andre ting nok vil kreve litt mer utfordrende grep.

Et av grepene Winnberg røper at hun helt sikkert vil ta, er å synliggjøre senteret enda mer.

– Vi må vise fram det vi har av fordeler enten det går på parkering eller innhold. Her håper jeg å kunne dra nytte av tidligere erfaringer og min kompetanse innen markedsføring. Vi skal være synlig på sosiale medier og andre plattformer der folk ser oss. Bare det at flere i dag ikke kjenner til at vi har parkering i bygget er uheldig, sier hun.

– Er butikkmiksen i senteret god nok i dag?

– Det vil jeg heller ikke si noe om før jeg har fått bedre oversikt, sier hun og smiler lurt før hun til slutt innrømmer at hun selv har en liste over butikker hun gjerne vil ha inn i senteret.

– Her er jeg nok som damer flest. Vi drømmer om den perfekte butikkmiksen og jeg håper jo at noe av dette kan bli virkelighet.

– Er det flere butikker som skal inn i år?

– Som sagt jobbes det med planer, men jeg er så fersk at jeg ikke har fått noen oversikt over dette ennå, sier hun.
Handler i Sandnes

Wiinberg er selv bosatt på Klepp stasjon med ektemann og to bonusbarn på 9 og 11 år, men mye av handelen gjør familien i Sandnes. Det kommer det til å bli enda mer av når hun nå skifter beite fra Stavanger til Sandnes.

– Jeg har ofte gått av toget for å handle i Sandnes. Sandnes har det meste, det er en voksende by med et enormt potensial, men det ligger fremdeles en utfordring i å få enda flere av innbyggerne til å bruke byen, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...