Riska-jenter tråkket til

450 ungdomsskoleelever startet festen

Store deler av verdens sykkeløyne rettes fredag mot Sandnes. Alexander Kristoff og de andre proffene starter klokken 16.00 ved kulturhuset, men først testet 450 ungdomskoleelever løypen med de bratte stigningene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2018 kl 07:55

Det kokte på Mauritz Kartevoldsplass i formiddagstimene. 880 ungdomsskoleelever med eksamensfri samlet seg for å sykle gjennom løypen som proffene skal benytte senere på ettermiddagen.

Rundt halvparten hadde med seg sykler, mens resterende fungerte som heiagjeng i det fantastiske været.

Arrangøren hadde gjort det mulig også for skolene i distriktet ved å hente både sykler og elever. Det var elevene fra Riska glade for, men fikk litt sjokk da de fikk rede på løypetraseen de skulle gjennom.

– Skal vi opp både Høgevollsveien og Skaarlia? Der er det jo kjempebratt, men vi får jo renne ned etterpå via Kleivane og Austrått, sier Lise Malmin Ims og de andre jentene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØYGARDJENTER: Denne blide gjengen er født i 2004, og går på skole på Øygard. De gledet seg på tross av forhåndsanmeldte stigninger. Vilde Rørdam, Sandra Bjørheim, Marthine Tveit, Cecilie Batalden, Camilla Walde, Fatemeh Adili og Karoline Helleland. Foto: Frode Olsen

Sandnes tomteselskap har valgt å være sponsor for det nyopprettede Hammer Race. Løpet går denne helgen i både Sandnes og Stavanger. Bedre reklame enn det flott været som preger byen, kunne Ravndal ikke bedt om.

– For en dag dette blir. Tomteselskapet har i denne forbindelse tatt et valg om å være samarbeidspartner også på et regionalt plan. Ved å bli med på Hammer Race er vi synlige lokalt, nasjonalt og for så vidt internasjonalt, sier Torgeir Ravndal.

Han storkoste seg blant de ivrige ungdommene, og Siri Ommedal er alltid på plass når et sykkelstevne går av stabelen. For henne er dette også et ledd i forberedelsene til neste helgs Nordsjøritt.

– Er det ikke fantastisk med alle disse ungdommene. Vi kårer ingen vinner. Dette er en felles aktivitet for ungdomskoleelevene som ikke er plukket ut til eksamen, sier Ommedal.

Det som kan bli byens nye ordfører etter kommunevalget i 2019, Pål Morten Borgli (Frp), fikk æren av å sende det store toget avgårde. Han skrøt av sykkelbyen Sandnes, og har også en datter som er i norgestoppen i sykkel. Varaordføren syklet ikke selv, men det ville blitt en varm affære i den mørke dressen.

Kunstpause i Skaarlia

Elevene og lærere syklet først Havnegata før de satte kursen mot den bratte Høgevollsveien. Deretter gikk turen videre til Skaarlia, hvor mange elever måtte stå av sykkelen i de bratteste partiene. Alle samlet seg på toppen av bakken for en drikkepause, og for å ta bilder under målseilet som proffene skal benytte fredag kveld.

Stengte veier

Fredag ettermiddag bør folk være observante på at deler av sentrum blir avstengt. Hovedrittet tråkker fra Stavanger til Sandnes. På Mauritz Kartevoldsplass skal starten være. De skal sykle ni ganger rundt den samme løypen som skoleelevene, med finish på toppen av Skaarlia.
Etter en kort pressekonferranse, kommer vinnerne tilbake til plassen utenfor kulturhuset for premieutdeling.

FULL KLAFF: Værgudene spiller på lag for Torgeir Ravndal i tomteselskapet og Siri Ommedal fra arrangøren. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...