Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Riska = landets største julemesse

FOLKSOMT: Det var folksomt i Riskahallen når salgsbodene ble åpnet under årets julemesse. Foto: Ove Eikje

Riskahallen på Hommersåk så ut 
som ei maurtue da salgsbodene åpnet under julemessa i helgen. Norsk 
Luthersk Misjonssamband (NLM) 
omsatte for over 800.000 kroner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

JULEMESSE: – Vi er godt fornøyd med at vi kan sende 700.000 kroner til misjonsarbeidet, forteller «messegeneral» Rolf Christian Askeland til Sandnesposten. Dette er 5000 kroner mindre enn i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KALLET TIL MISJON: – Det er kallet til misjon som driver oss, og det betyr mye å arrangere en slik julemesse, sier «messegeneral» Rolf Christian Askeland. Foto: Ove Eikje

Askeland kan puste lettet ut etter at årets store arrangement er loset vel i havn.

Julemessene er en gullgruve for de store misjonsorganisasjonene, og bare i Sandnes kommune får Misjonssambandet inn rundt 1,4 millioner kroner i år.

Folk stod i kø

Julemessen i Riska skal være landets største i sitt slag. Da den åpnet lørdag formiddag, var masse bygdefolk på plass sammen med tilreisende. Det oppstod køer da folk fortet seg til salgsbodene for å skaffe seg blant annet småkaker og røkte fiskeprodukter.

– Det er vanskelig å anslå hvor mange som kom på julemessen, men jeg tror at nærmere 2000 mennesker var innom i løpet av dagen, sier Askeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVERT ÅR: – Vi pleier å være på julemessa hvert år, forteller Kjartan og Celine Tysse. Foto: Ove Eikje

80 medarbeidere

Omkring 80 medarbeidere var i sving under julemessen, og mange la ned en stor innsats. Allerede klokken sju på lørdag morgen arbeidet 35 personer med å klargjøre over 1500 smørbrød til kafeteriaen – med blant annet reker, laks og karbonade.

Det var satt ut bord rundt i idrettshallen, så her kunne folk kose seg. Noen prøvde også lykken på lynlotteriet, der de blant annet kunne vinne kransekaker og fruktkurver.

Fiskeprodukter

– Hva selger dere mest av under julemessen?

– Det går mye i fiskeprodukter. Vi har blant annet 300 kilo pepper- og røkelaks, åtte kasser makrell og en god del fjellørret, som er røkt. I tillegg er det bakt 1100 lefser og krotekaker, og vi har over 100 kransekaker. Det er også 1000 bokser med ulike småkaker og 250 bokser med kransekakestenger som mange er interessert i. Vi tilbyr dessuten 420 flasker eplemost, og det er saft av hylleblomst, aronia og rips for å nevne noe av tilbudet, svarer Rolf Christian Askeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SAFT: Det var ulike typer saft som ble solgt, blant annet fra arionia og rips. Foto: Ove Eikje

Kallet til misjon

Han legger til at alle ingredienser til kakene er gitt gratis. Så blir noen av disse produktene også kjøpt tilbake av folk som har laget dem. Dette fører til at mye penger kommer inn til misjonsarbeidet.

– Det er kallet til misjon som driver oss, og det betyr mye å arrangere en slik julemesse. Pengene går i år til to prosjekter i Misjonssambandet: Rent vann og helsetjeneste i Kenya, og til skoler og undervisningsarbeid i Bolivia, forteller «messegeneralen».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EPLEMOST: Det ble tilbudt 420 flasker med hjemmelaget eplemost med egen etikett. Foto: Ove Eikje

Sentral forkynnelse

Forkynnelsen av Guds ord er veldig viktig en slik dag når idrettshallen fylles med folk. Denne gangen var det rektorene Frank-Ole Thoresen og Jørn Martinsen fra høyskolen og bibelskolen på Fjellhaug i Oslo som deltok.

– Vi satser på å formidle et klart og tydelig budskap, for her når vi ut til folk som sjelden eller aldri går i kristne sammenhenger. Vi håper at de skal få med seg noe gjennom forkynnelsen, forteller Askeland.

Allsidig julemesse

Blant de mange som er på julemessa treffer vi Kjartan og Celine Tysse fra Riska.

– Vi pleier å være her hvert år, og dette er et veldig bra arrangement. Det er en stor og allsidig julemesse, sier Kjartan.

– Hva har dere kjøpt i år?

– Vi har kjøpt en del kaker og boller, og dessuten saft. Vi betaler med vipps, og det er veldig praktisk. Det er mange gode og billige varer her, svarer Celine.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMØRBRØD: Herlige smørbrød ble servert fra kafeteriaen med blant annet reker, karbonade og laks. Foto: Ove Eikje

Hummer og hotell

I tillegg til salg av ulike produkter, er det flere åretrekninger med flotte gevinster, som blant annet hotellweekend i Lyngdal eller Lindesnes, tur til Flor & Fjære og levende hummer.

Vi kan også nevne hovedlotteriet der de største gevinstene er møbler og reiser for 10.000 kroner. Det var noe for enhver smak under julemessen på Riska.

POPULÆRT: Det var svært populært å kjøpe de 1250 boksene med småkaker og kransekakestenger. Foto: Ove Eikje

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...