Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Riskabuer ber om utbedringer på «glemt vei»

VIL HA UTBEDRING: Leder i Riska bydelsutvalg Kjell Arne Thomassen (Frp) mener at smal vei og veiskuldre i dårlig forfatning gjør deler av fylkesvei 506 mellom Sandnes og Hommersåk er direkte trafikkfarlig. Foto: Trond Eirik Olsen

Tilstanden på deler av fylkesvei 516 mellom Sandnes og Hommersåk skaper bekymring på Riska. Nå vil bydelsutvalget ha utbedringer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2017 kl 07:56

VEI: – Vi har fått flere henvendelser fra folk som uttrykker bekymring for veien som ikke holder god nok standard for dagens trafikkbilde. Vi snakker om den eneste veien mellom sentrum og Riska, og blir det ikke utbedringer frykter vi at konsekvensene kan bli ulykker med alvorlige konsekvenser, sier bydelsleder Kjell Arne Thomassen (Frp).

Smal vei

Ifølge Thomassen er det strekningen mellom Ivar sitt komposteringsanlegg og sletten frem til Kiwi som bekymrer. Deler av veien her er så smal at det ikke er mulig å ha gul stripe i midten, i tillegg er veiskulderen flere steder i svært dårlig forfatning. Fylkesveien har også mange mindre avkjørsler som gjør ting uoversiktlig.

– Veiskulderen er så dårlig enkelte plasser at det er direkte livsfarlig. Når veien attpåtil er smal, hender det ofte at større kjøretøy må kjøre langt ut til siden når de møter liknende kjøretøy i motsatt retning, sier han.

Vil være pådriver

Denne uken hadde Riska bydelsutvalg saken oppe til behandling, og det ble her besluttet å sende inn en henvendelse til vegvesenet for å informere om det man mener er mangler og feil på strekningen.

– Vi har ikke myndighet til å endre prioriteringer vedrørende veivedlikehold, men tar gjerne på oss oppgaven med å være en pådriver. Rett nok er det gjort en del mindre justeringer og oppgraderinger enkelte plasser, men det er langt fra nok. Trafikken er økende og det som blir gjort står ikke i stil, sier Thomassen og fortsetter:

– Skal det være noen nytte i en oppgradering må veien utvides på de mest utsatte plassene og det må gjøres noe med veiskuldrene. Dette handler også om utviklingen for Riska bydel. Vi snakker om den eneste større veien til en av de største bydelene. Det nytter ikke bare å lappe noe i ny og ne.

– En versting

Bydelslederen viser til at fylkesveien har vært en versting i forhold til ulykker.

– Mange har kjørt inn i autovern og det er ikke uvanlig at man i dag finner glasskår fra bilspeil i veien, dette som et resultat av at veien er smal.

Tomassen trekker også frem at det i dag bor rundt 7500 mennesker på Riska og folketallet øker.

– Det er mye byggevirksomhet i bydelen, og dette fører jo til økende tungtrafikk. Både morgen og ettermiddag er det en jevn kø av biler her og når det i tillegg er traktorer på veien blir det ekstra galt, sier han.

Tomassen har selv snakket med trailersjåfører som opplever det ubehagelig å kjøre på den utsatte strekningen.

– De synes det er vanskelig å kjøre her og mange har opplevd eller vært vitne til situasjoner der det lett kunne gått galt, sier han og fortsetter:

– Jeg føler at dette nå begynner å bli en «glemt» vei, og om ikke dette nå kommer noen konkrete planer på bordet kan konsekvensene bli alvorlige.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...