Røde knapper i Langgata

RØDE KNAPPER: Sandnes Santitetsforening var fredag ute i Langgata for å markere nulltoleranse for vold. Fra venstre: Asmar R. Aliaei, Bjørg Aase, Bente Sørbø, Hanne M. Thorsen og Astrid Mikkelsen. Foto: Trond Eirik Olsen

En av ti norske kvinner forteller at de har blitt voldtatt. Fredag delte Sandnes Sanitetsforening ut røde knapper for å symbolisere nulltoleranse for vold

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

RØDE KNAPPER: I 2013 lanserte Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) Rød knapp-kampanjen sammen med en rekke andre organisasjoner. Siden den gang har flere hundre tusen knapper blitt delt ut. En rekke politikere, med statsminister Erna Solberg i spissen – bærer den røde knappen for å vise at de vil bidra til nulltoleranse mot vold mot kvinner.

– Vårt håp med Rød knapp er å få så mange som mulig til å bære knappen for å vise at de vil bidra til å stoppe alle former for vold mot kvinner. Til tross for at Norge ansees som et av verdens mest likestilte land, utsettes mange mennesker hver dag for vold og seksuelle overgrep. Rapporter viser at et i all hovedsak er kvinner utsettes for grov vold fra partnere, sier generalsekretær Grete Herlofson i N.K.S.

Mellom 75.000 og 150.000 nordmenn rammes årlig av vold fra en de kjenner. Kvinner rammes i langt større grad enn menn. Over åtte prosent kvinner forteller at de har blitt utsatt for grov vold fra partner. I fjor bodde i underkant av 2000 kvinner på krisesentre rundt omkring i landet vårt.

Fredag 25. november ble FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner markert. N.K.S i Sandnes markerte dagen ved å dele ut røde knapper og spre informasjon om temaet på stand sammen med krisesenteret i kommunen.

Hanne M. Thorsen i Sandnes Sanitetsforening håper så mange som mulig i Sandnes – politikere som folk flest – vil bære den røde knappen.

– De aller fleste av oss kjenner en kvinne eller et barn som har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep. Bærer du den røde knappen symboliserer du nulltoleranse for alle former for vold, sier Thorsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...