Rørte Funkishuset med gåver

VARME GÅVER: Funkishuset sine brukarar har fått flotte strikkegåver frå strikkeklubben til fagforbundet i Sandnes. Siri Andersen frå fagforbundet (t.v.) overraska sjukepleiar Ragnhild Klungtveit ved Funkishuset med varme julegåver. Foto: Borghild Gudmestad

Gleda var stor då Funkishuset mottok flotte strikkegåver til brukarar av huset torsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sjukepleiar Ragnhild Klungtveit på Funkishuset blei rørt då strikkeklubben til Fagforbundet i Sandnes kom med fleire posar med ulike strikkeprodukt frå strikkeklubben.

– Så fantastisk fine ting! seier ei rørt Ragnhild Klungtveit.

– Varmar

To frå fagforbundet i Sandnes overraska med flotte strikkeplagg som brukarane av Funkishuset kan varma seg med på kalde dagar. Hanskar, vottar, luer og skjerf skal nå varma kalde kroppar.

– Det er kjærleik i kvar maske, dette varmar på fleire måtar, slår Klungtveit fast.

Ho set stor pris på alle dei fine strikkeplagga som strikkeklubben har laga i løpet av eitt år på Fogdahuset på Hana.

Siri Andersen frå strikkeklubben fortel at dei har strikka i rundt eitt år for å få ferdig plagga. Mellom 20 og 30 kvinner frå klubben vore med på prosjektet.

Samarbeid

– Me hadde lyst til å gjera noko lokalt som kunne treffa. Mange av desse menneska går og traskar rundt, det kan vera godt og varma seg. Me har samarbeidd med strikkebutikken Nancy Strikkestove og fått alt garnet av dei, fortel Andersen.

Vidare:
– Garnet er av topp kvalitet, me fekk fleire posar med garn.

Klungtveit ser litt korleis jula verkar på mange av dei som brukar Funkishuset.

– Eg ser at mange av dei trekk seg meir unna i jula, så me tonar jula litt ned.

Jula er vanskeleg for mange. Andersen frå strikkeklubben fortel at strikkeklubben kjem til å halda med liknande prosjekt neste år.

– Må bry oss

Klungtveit er blank i augo. Ho ser på haugen av ulike plagg i tøffe mønster og flotte fargar. Desse gåvene veit ho vil bli sett pris på. Funkishuset pleier å få gåver frå fleire før jul.

– Eg ser allereie for meg kven nokre av plagga vil passa til. Eg synest folk er gode som hugsar på oss. Alt munnar. Det er fleire som kjem til oss med klede. Me må berre bry oss, seier Klungtveit og gler seg til å pakka plagga i gåvepapir som deretter skal delast ut.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...