Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Roser ansatte ved Lura boas for aktiv holdning

TAKKET: Annelin Tangen (Ap) delte ut både blomster og fruktkurver de ansatte ved avdelingene på Lura boas. Til høyr står virksomhetsleder Ivar Nes. Helt til venstre sitter OL- og verdensmester i skøyting, Håvard Lorentzen. Foto: Frode Olsen

Leder i Uvalget for helse- og sosiale tjenester, Annelin Tangen (Ap), mener Lura boas representerer mye av det gode arbeidet som legges ned når det kommer til eldreomsorg i Sandnes kommune.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2018 kl 18:02

At et helt skøytelandslag og andre andre verdensstjerner tropper opp på et eldresenter i Sandnes, er ikke hverdagskost. Lura boas har de senere årene vært et godt eksempel når det kommer til aktivitetstilbud beboere og dagpasienter kan benytte seg av.

Skøytestevner, fotballkamper, utflukter og deltakelse i konkurranser har gjort mange mennesker godt. Virksomhetsleder Ivar Nes er av den oppfatning at aktivitet er nøkkelen til oppfriskning.

– Det er ikke like enkelt å kjenne etter på hvor småvondt man noen ganger kan ha, når det venter utfordringer og kjekke opplevelser. Slik er det med oss alle. Aktivitetene vi tilbyr passer ikke alltid for alle, men på Lura har vi tro på fellesopplevelser, inntrykk og bevegelse. Så er det «gysla» kjekt å se hvor mye det betyr for beboerne. De er bare helt enorme alle sammen, sier han.

Imponert over aktivitetsnivået

Da skøytelandslaget var på plass onsdag, var leder i Utvalget for helse- og sosiale tjenester, Annelin Tangen (Ap), invitert for å overvære det som ble en høytidsdag.

– Lura boas er jo så aktive at man nesten blir andpusten av å følge dem på Facebook. De reiser ut på arrangement, og de har tilbud på senteret. De drar jo selvsagt veldig god nytte av Ivar Nes, som er veldig interessert i sport og generelt opptatt av og ikke se hindringer, sier Annelin Tangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VM-INNSATS: Lura boas og de ansatte omgjorde nesten fellesstuen til en spinningsal da beboerne deltok i Sykkel-VM for eldre. Her takker Annelin Tangen ansatte for innsatsen. Foto: Frode Olsen

Ap-politikeren vet det er enkelt å holde festtaler på slike dager, men er oppriktig tilfreds med arbeidet på som gjøres i Sandnes når det kommer til eldreomsorgen.

– Det finnes så uendelig mange bofellesskap og andre institusjoner som gjør en fenomenal jobb. Den viktigste jobben vi som politikere har, er i sterkest mulig grad legge til rette for høyt aktivitetsnivå. I dag finnes det mange eksempler på tjenester som har fått godt forfeste i Sandnes. Den kulturelle spaserstokken et ett av dem, og jobben for best mulig eldreomsorg er noe vi ønsker å opprettholde, sier Annelin Tangen.

Hyllet de ansatte

Av den bakgrunn var det veldig fortjent da Annelin Tangen delte ut blomster til alle avdelingene ved Lura boas, som et symbol på at også andre verdsetter arbeidet som gjøres. Lura boas har den siste måneden deltatt i Sykkel-VM for eldre. Av seks nasjoner med over 2400 syklister, var det Lura boas som fikk sølvmedalje for totalt antall kilometer.

Slik kunne aldri skjedd uten pådrivere og ekstrainnsats, sier Tangen.

Gruppelederen i Ap og Ivar Nes kunne også hylle Ragna Grønnestad og Reidar Scoop for individuelle sølvmedaljer i Sykkel-VM.

– Det har vært så kjekt for beboerne å være med at enkelte har byttet ut middagshvilen med en sykkeltur. Se på Ragna Grønnestad. Hun er 87 år og har tråkket i vei sammen med alle andre. At hele skøytelandslaget kommer hit er til stor inspirasjon, sier han.

JUBEL: Så glad ble Ragna Grønnestad (87) for pokalen hun fikk av Håvard Lorentzen i anledning hennes sølvmedalje i Sykkel-VM for eldre. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...