Sandnesposten A/S

– Rushavgiften må bort 28. september

MUNTERT: Det var en hyggelig tone mellom Anita Egeli og representantene fra Bomfritt Jæren - Nok er Nok. Anita Egeli (i midten) mener rushtidsavgiften må avskaffes før 1. oktober. Foto: Frode Olsen

Anita Egeli, i Randaberg Frp, mener vedtaket som ble gjort av kommunestyret torsdag kveld er et tydelig signal til ordførerne i Stavanger og Sola.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Vedtaket som ble fattet er i sammen med det Sandnes kommune har vedtatt, nok et tydelig signal til Christine Sagen Helgø i Stavanger og Ole Ueland i Sola. Det er på tide at vi setter på nødbremsen når det kommer til rushavgiften, så får vi finne løsningene på utgiftssiden for å kompensere, sier Anita Egeli.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har gjort det tydelig at dersom pakken skal utsettes, så må alle parter i styringsgruppen være enige. Endringer som eventuelt skal gjøres i reforhandlingene, skal også godkjennes gjennom et stortingsvedtak.

Dermed er det trolig for kort tid til at rushtisdavgiften kan forsvinne alledere før 1. oktober.

– Stortinget samles igjen 2. oktober. Det er en mulighet. Det viktigste nå er uansett at partene i Bymiljøpakke Nord-Jæren blir enige om å fjerne rushtidsavgiften i kommende møte, sier Anita Egeli.

For Bomfritt Jæren - Nok er Nok var torsdagens vedtak i Randaberg en delseier. Leder av gruppen, Sigurd Sjursen, er godt fornøyd, og takket Anita Egeli i en av pausene med vel gjennomført jobb.

– Dette er absolutt et flott vedtak. Det betyr at Sandnes nå har fått en tydelig alliert i forhandlingene med de andre aktørene i gruppen. Det skal muligens holde hardt rent formelt å avskaffe rushtidsavgiften den 28. september, men i løpet av de to første ukene i oktober håper jeg et slikt grep kan være mulig å vedta, sier Sjursen.

Men først må altså Stavanger kommune, Sola kommune og fylkeskommunen bli enige med Randaberg og Sandnes om at avskaffelse av rushavgiften er det mest fornuftige for hele Bymiljøpakken.

FORNØYDE: Representantene Ragnar Anfinsen, Sigurd Sjursen, Jan Ove Sikveland og Anita Johnsen fra Bomfritt Jæren var fornøyde med vedtaket i Randaberg. De satt på første tilhørerrad sammen med fungerende ordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...