Rushtidsavgiften tidligst tilbake i mars

JOBBER: Veidirektoratet regner med at alle problemene er løst i midten av mars. Her er Egil A. Aasheim under sin presentasjon på møtet med styringsgruppen fredag. Foto: Frode Olsen

Veidirektoratet opplyser at problemene i bommene ikke er løst, men de har en klar plan for fremdriften når det gjelder systemfeil på anlegget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2019 kl 14:58

Det var Egil A. Aasheim fra veidirektoratet som forklarte hvordan de jobber med å løse problemene i bommene. Det største problemet er en feilkode de kaller for 08.

– Feilen fører til at passeringer kan tolkes feil, med risiko for at første passering ikke blir registrert. Årsakene kan være mange, som service, strømbrudd, lynnedslag eller hærverk. De to første ukene i år, hadde vi en feilprosent på opp mot 3,5 prosent, mot normalen på mellom 0,2 og 0,5 prosent, sier Egil A. Aasheim.

Han forteller at de skal gjøre programvareoppdateringer den 5. februar, før anlegget skal testes enten i Sverige eller i Fredrikstad.

– Den testen er planlagt til 15. februar. Dersom alt det går fint, vil anlegget testes skarpt på Nord-Jæren den 20. februar. Vi gjør regning med å være ferdig med testene 6. mars. Dersom alt går etter planen kan rushtidsavgiften gjeninnføres i midten av mars, sier Aasheim.

Når det gjelder regningene folk ikke har fått, skal Q-free teste et nytt system sammen med Ferde den 22. januar.

– Dersom det fungerer, vil det være mulig å starte jobben med å sende ut regninger. Nøyaktig dato er ikke mulig å si akkurat nå, sier Aaaheim.

Administrerende direktør i Ferde Trond, Juvik la fram tallene for inntekter, men det så langt i januar er tjent inn 32 millioner.

– Når det gjelder regninger så kan noen risikere å få store regninger på samme tid. Da må vi lage ordninger slik at folk kan finne en måte å betale dette på via nedbetalingsplaner eller andre løsninger. Det må vi legge til rette for. Vi håper å kunne begynne faktureringene mot slutten av januar, sier han.

Stanley Wirak ville veldig gjerne vite når nøyaktige tall kommer på bordet.

– Som jeg oppfatter tallene så har vi en inntekt på snaue tolv kroner per passering, mens grunnlaget i Stortingsproposisjonen sier 21 kroner. Det er et enormt avvik, og vi må snart vite hvordan vi står og hvordan vi skal forholde oss. Vi er kommet fire måneder inn i prosjektet nå, sier han.

– Nøyaktige tall kan vi ikke få før systemene er operative igjen, sier Juvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...