Rushtrafikken redusert med 15 prosent mandag og tirsdag

TORSDAG OG MANDAG: Mange valgte å la bilen stå hjemme mandag da de nye bomringene på Nord-Jæren trådte i kraft. Her fra Gravarsveien torsdag forrige uke og mandag morgen denne uken. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Det sier tallene innhentet fra ti tellepunkter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 13:17

Senioringeniør Ingve Lygre Undheim i Statens vegvesen opplyser onsdag ettermiddag at rushtidstrafikken på Nord-Jæren er redusert med 15 prosent de to første dagene (mandag og tirsdag) med nye bomringer.

– Det er ennå veldig tidlig å si noe om effekten av de nye bomringene på Nord-Jæren. Vi må vente en måned eller to for å få sikrere data. De første to dagene kan vi si noe generelt, etter vi har sett på ti utvalgte tellepunkt på Nord-Jæren, skriver han i en pressemelding.

Der lister han opp følgende punkter fra tallene innhentet fra de ti tellepunktene.

• Rushtrafikken er redusert med cirka 15 prosent de to første dagene i tidsperiodene klokken 07-09 og klokken 15-17 (da medregnet at oktober vanligvis har 1-2 prosent mindre trafikk enn september som vi måler mot)
• Timen før morgenrushet, klokken 06-07, har fått økt trafikk med 4-5 prosent
• Timen etter morgenrushet, klokken 09-10, har fått redusert trafikk med 5-6 prosent
• Timen før ettermiddagsrushet, klokken 14-15, har fått redusert trafikk med 2-3 prosent
• Timen etter ettermiddagsrushet, klokken 17-18, har fått redusert trafikk (8 prosent reduksjon 1. oktober og 1 prosent reduksjon 2. oktober)

Totalt gjennom døgnet har:
• 1. oktober, 10 prosent mindre trafikk (i faktiske tall, ikke medregnet forskjell i trafikk på oktober og september, da blir det i så fall 8-9 prosent mindre trafikk)
• 2. oktober, 9 prosent mindre trafikk (i faktiske tall, ikke medregnet forskjell i trafikk på oktober og september, da blir det i så fall 7-8 prosent mindre trafikk)

– Ellers så er det ikke helt faglig riktig å sammenligne mandager mot en tirsdag, så ta noe forbehold om dette. Hvert enkelt tellepunkt forteller sin egen historie, understreker Undheim.

Dette forteller tellepunktene:
• E39 Auglend, gjennomsnittlig som tallene over.
• Bybrua, gjennomsnittlig som tallene over
• Hillevågstunnelen, gjennomsnittlig som tallene over
• Sola, rv. 509 sentrumsvegen, svak økning i trafikk (4-5 prosent) sannsynligvis pga. omkjøringsmulighet rundt Forus-ringen.
• Rv. 509 Risavika, gjennomsnittlig som tallene over
• E39 Forus, gjennomsnittlig som tallene over, men her er ettermiddagsrushet nesten som før (mulig siden mange ikke kjører igjennom bomring på veg heim)
• Oalsgata, svært liten endring
• Strandgata, stor endring større enn gjennomsnittet
• Jærveien ved Brueland, gjennomsnittlig
• Hana ved Rovik, større endringer enn gjennomsnittet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...