Rydder plass til 65 nye boliger ved Sandnes' sørligste punkt

RYDDER: Bjelland AS er i gang med å klargjøre 30 mål tomt i forkant av utbyggingen. Foto: Eugen Hammer, Gjesdalbuen

Et nytt utbyggingsområde med eneboliger, rekkehus, og leiligheter er under oppseiling helt sør i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BOLIGER: Rett før jul startet arbeidet med å hogge ned skogen der Sandnes Tomteselskap skal i gang med rundt 65 nye boenheter. Det nye feltet ligger på Rossåsen, sør for Figgjo og rett på kommunegrensen til Gjesdal. Feltet på drøye 30 mål blir en forlengelse av dagens bebyggelse. Nylig fikk entreprenøren Bjelland AS oppdraget med å opparbeide området.

Krav om fornuftig pris

– Neste steg blir å forberede en prosjektkonkurranse der utbyggere skal konkurrere om å få bygge ut feltet, forteller prosjektansvarlig Mona Stangborli.

Sandnes tomteselskap setter krav til gode, funksjonelle og energibesparende boliger til en fornuftig pris i sine statutter. Det beste bidraget basert på løsning og sluttpris til kjøper, vinner konkurransen og kan starte boligbyggingen. Tomteselskapet mener at denne såkalte ”Sandnesmodellen” gir store besparelser for kundene.

29 millioner kroner

– Kostnadsbesparelsen i forhold til vanlig markedspris kan være helt opp i en million kroner. Kriterier for kjøpere er at man ikke eier enebolig fra før, og at man forplikter seg til å bli boende i tre år. Prosjektene våre legger stor vekt på trivsel og gode bomiljø, står det i regelverket for Sandnesmodellen.

Bjelland AS starter jobben med opparbeidelse av vei, vann og kloakk allerede i januar.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få denne jobben som har en verdi på 29 millioner kroner. Det sikrer oss jobb hele dette året. Vi skal være ferdig ved utgangen av 2017, men boligbyggingen kan nok starte litt før, forteller anleggsleder Joakim Hetland.

Saken fortsetter under bildet

Anleggsleder Joakim Hetland hos Bjelland AS er godt fornøyd med oppdraget, som har en verdi på 29 millioner kroner. Arkivfoto: Lena Fjeldheim Goursaud, Gjesdalbuen.

Boligmiks

Ifølge detaljreguleringsplanen skal området på toppen av Rossåsen bestå av flere ulike felter med ulike boligtyper.

– Det er krav om at det skal være ulike typer boliger. Her kommer alt fra leiligheter til eneboliger. Vi håper at vi treffer med boligmiksen vi har utarbeidet. Det blir flest rekkehus, men også en del eneboliger og leiligheter, sier Stangborli, som på grunn av at prosjektet foreløpig ikke er blitt annonsert noe sted, ikke kan si noe om interessen for det kommende boligområdet, sier Stangborli.

Fartsdempende tiltak

Gjesdalbuen har de siste årene skrevet flere saker om Granliveien, som strekker seg fra Joker-butikken på Opstad og til toppen av Rossåsen. For tre år siden ble fartsgrensen på strekningen satt ned fra femti til førti kilometer i timen, og veien ble innsnevret. Siden den gang har naboer tidligere uttalt til Gjesdalbuen at tiltakene ikke har hjulpet mot råkjøringen, og at «enkelte kjører som om de har stjålet både bil og bensin».

I forbindelse med den kommende utbyggingen, blir det gjort en del grep når det gjelder kjørevei. Parkeringsplassen på toppen skal være offentlig tilgjengelig for turgåere.

– Fartsdempende tiltak skal etableres ved krysningspunkter der gangveier eller grøntområder krysser kjøreveier. Dette kan løses blant annet som endret dekke (belegningsstein, brostein), innsnevring av kjørefelt eller med fartshindrende innretninger. Det skal også etableres fartsdempende tiltak andre steder i planområdet dersom kommunale retningslinjer tilsier dette, står det i detaljreguleringsplanen.

Ikke gjennomkjøring

Det er kun det ene boligfeltet, samt høydebassenget og parkeringsplassen som skal ha adkomst fra Granliveiens forlengelse. For å komme til de øvrige boligfeltene, skal interne adkomstveier tas i bruk. Den delen av Granliveien som forlenges mot Gjesdal-siden, skal ifølge reguleringsplanen kun benyttes som kollektivtrasé og som beredskapsvei til nytt boligfelt i Gjesdal kommune. Veien skal stenges fysisk for å hindre gjennomkjøring.

– Det er en del av bestemmelsene at den veien kun skal være beredskapsvei i tilfelle Midtfjell blir realisert en gang. Det blir ikke en gjennomkjøringsvei, sier Mona Stangborli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...